Prajitura Anul Nou

de Constelatialeu in Dulciuri, 30 Dec 2016 | 1344 vizualizari

 

Ca n-am gasit alta denumire, in caz ca cineva se intreaba de ce ''Anul Nou'' si nu ''La pomul laudat''.....

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 1 esenta vanilie bourbon finnes
  • Blat de nuca:
  • 4 albusuri
  • 160 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri varfuite cu nuca macinata
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml frisca ( 300 g smantana dulce, care este foarte groasa+ 200 ml frisca lichida Creme Patiserie)
  • 10 g foi gelatina
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • 3 plicuri capuccino
  • cacao pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Anul Nou:

Am folosit o tava cu dimensiunile de 26 /38 cm.


Blat cacao: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, adaugam 5 linguri de zahar si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Galbenusurile cu vanilia si 2 linguri de zahar le mixam, apoi adaugam cacao si omogenizam. Incepem sa incorporam din albusurile batuta spuma, apoi adaugam si faina si la final restul de albusuri, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam blatul in tava, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 g, este gata cand trec testul scobitorii. se scoate din tava si se lasa la racit.


Blat cu nuca: Cele 4 albusuri cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si continuam sa mixam, adaugam faina si nuca macinata. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit.


Sirop: Se pune apa si zaharul la fiert, cand fierbe se da de pe foc si se adauga capuccino.Se lasa la racit.


Crema: Incepem sa pregatim crema cand blaturile si siropul sunt reci, pentru ca trebuie sa ne miscam repede sa o asamblam. Punem la hidratat foile de gelatina in apa rece. Prregatim si frisca, eu am folosit smantana dulce pentru frisca 300 g si 200 ml frisca lichida Creme Patiserie Separat amestecam galbenusurile cu zaharul si laptele si asezam pe baie de abur, amestecam continuu pana se topeste zaharul si isi mareste volumul. Tragem de pe foc , stoarcem foile de gelatina si le punem peste galbenusuri, amestecam bine sa se incorporeze gelatina, lasam cca 4-5 min sa se tempereza galbenusurile, apoi le amestecam cu mascarponele si frisca.


Asamblare


Asezam blatul de cacao pe o tava, apoi insiropam foarte bine, punem jumatate din crema si uniformizam, asezam blatul de nuca si restul de crema, apoi presaram cacao. Dam la frigider si portionam a doua zi....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Anul Nou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

31.12.2016, 22:13

Super decorul si cu siguranta si delicios!

Rocsi 1

01.01.2017, 22:32

Imi place mult prajitura si imi place mult si decorul!

mihaelar63 1

04.01.2017, 02:18

La fel de bine putea fi ,, Praji cu ochi verzi '' )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "O noapte la Venetia"