Prajitura Betivul

de diana_k in Prajituri, 2 Mar 2010 | 8624 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua,
  •  6 ling apa rece,
  • 300 g zahar
  •  250 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema:
  • jumatate de blat
  • 200 ml rom
  • 250 g nuca macinata
  • 100g unt 
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • 5 lingzahar pudra
  • o ceasca visine din visinata curatate de samburi(se pot pune si visine fara alcool).
  • Glazura:
  • 150 g zahar pudra se freaca cu
  • 2 ling apa clocotita,
  • 2 ling cacao
  • 1 ling unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Betivul:

pt blat: se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga apa ,faina amestecata cu praful de copt, sucul de la1/2 lamaie, iar la sfarsit se adauga albusurile batute cu 100g de zahar. Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie ptr. copt.

cand s-a racit se taie in doua pe orizontal, jumatate se foloseste la crema


crema:o jumatate de blat se faramiteaza, se adauga romul, nuca macinata, untul, sucul si coaja de lamaie, zaharul pudra si visinele




se unge blatul cu gem de caise se pune crema iar peste crema glazura.

 

TIPS-URI

1

pt a putea manca si copii am inlocuit romul cu lapte si am pus 2 esente de rom

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Betivul" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

COMENTARII (23)

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:09

gustoasa

Raluca57 1

18.12.2011, 19:45

te rog, dimensiunea tavii?

diana_k 1

19.12.2011, 18:16

tava mare aproximativ 28/ 40 cm.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura felie de lapte
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec in doua culori