Prajitura Betivul

de diana_k in Prajituri, 2 Mar 2010 | 8440 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua,
  •  6 ling apa rece,
  • 300 g zahar
  •  250 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema:
  • jumatate de blat
  • 200 ml rom
  • 250 g nuca macinata
  • 100g unt 
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • 5 lingzahar pudra
  • o ceasca visine din visinata curatate de samburi(se pot pune si visine fara alcool).
  • Glazura:
  • 150 g zahar pudra se freaca cu
  • 2 ling apa clocotita,
  • 2 ling cacao
  • 1 ling unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Betivul:

pt blat: se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga apa ,faina amestecata cu praful de copt, sucul de la1/2 lamaie, iar la sfarsit se adauga albusurile batute cu 100g de zahar. Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie ptr. copt.
cand s-a racit se taie in doua pe orizontal, jumatate se foloseste la crema

crema:o jumatate de blat se faramiteaza, se adauga romul, nuca macinata, untul, sucul si coaja de lamaie, zaharul pudra si visinele


se unge blatul cu gem de caise se pune crema iar peste crema glazura.

 

TIPS-URI

1

pt a putea manca si copii am inlocuit romul cu lapte si am pus 2 esente de rom

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Betivul" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:09

gustoasa

Raluca57 1

18.12.2011, 19:45

te rog, dimensiunea tavii?

diana_k 1

19.12.2011, 18:16

tava mare aproximativ 28/ 40 cm.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA