Prajitura black&white

de DIANA B in Dulciuri, 13 Noi 2011 | 3316 vizualizari

 

Banala , simpla , dar DELICIOASA crema de lamaie ...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de pandispan cu cacao
  • 1 l lapte
  • 1 cana de zahar
  • 8 lg cu varf faina
  • 1 lamaie
  • 50 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura black&white:

3/4 din lapte se da la fiert cu zaharul . Faina se amesteca cu laptele (restul de 1/4) ,pana se elimina eventualele cocoloase formate si cand laptele a fiert si zaharul s-a topit , se adauga amestecul de lapte cu faina si se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute , amestecandu-se incontinuu .


Se opreste focul si se lasa la racorit .


Se pregateste un sirop din apa cu zahar si 1/2 es de lamaie , cu care se insiropeaza foile .


Cand crema este aproape racita , se adauga coaja de lamaie si sucul acesteia , treptat ptr a nu iesi prea acra . Pe un taietor acoperit cu folie alimentara , sau aluminiu , se aseaza prima foaie se insiropeaza bine , se toarna jumatate din cantitatea de crema , se continua cu o noua foaie si restul de crema .


Asamblarea se va termina cu o foaie de pandispan .


Prajiturica se da la rece , dupa care se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza dupa dorinta .


Gabytule , ai mila si nu mai sari la mine ... te imbratisez ...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura black&white" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

deyutzky 1

30.05.2012, 23:09

la multi ani!!!

DIANA B 1

31.05.2012, 13:14

Wow , wow , wow , ma simt ca Mungiu la Cannes
Va multumesc din suflet si aici , tuturor si sa nu uitati veci ... va admir si va respect ptr tot ce faceti aici

bucatarimcudiana 1

31.05.2012, 13:17

LA MULTI,MULTI,MULTI ANI

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Savarine