Prajitura Boema

de gaby_duceag in Prajituri, 15 Apr 2012 | 18591 vizualizari

 

De cand am vazut-o la Oana, mi-am zis "asta e de-a mea!":))) Si asa a si fost, e BESTIALA!, fix pe gustul meu. Multumesc Oana pentru postare.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • putina sare
  • 3 linguri apa

Crema

  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri mari, ness
  • 500 ml frisca lichida indulcita

Ornat- 400 ml frisca indulcita, batuta + fulgi de ciocolata rasa

  • Sirop de zahar ars
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Batem spuma albusurile cu sarea. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana la diluarea cristalelor. Trebuie sa avem o compozitie lucioasa, ferma. Adaugam apa, galbenusurile, cernem faina impreuna cu cacaua si le adaugam peste amestec, apoi omogenizam usor.


Tapetam o tava cu hartie pentru copt (a mea era de 25/32, Oana a facut-o in una putin mai micuta, de 20/32) turnam compozitia, nivelam si punem tava in cuptorul preincalzit ; coacem blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.


Crema


Intr-o cratita de tuci (sau orice cratita cu fund dublu) puneti oul, zaharul, ness-ul si untul si puneti cratita la foc mic.. Amestecati incontinuu pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa faca "bulbuci":)).


Lasam la racit si mixam frisca. Cand compozitia cu ness e complet rece o adaugam peste frisca batuta si mixam 2 minute (trebuie sa fie o crema ferma, foarte bine legata).


Preparam un sirop caramelizand 50-100 gr zahar intr-un ibric, stingem cu apa rece, punem inapoi pe foc si lasam sa dea cateva clocote.


Racim.


Asezam blatul, insiropam, apoi intindem uniform crema cu ness si nivelam cat de bine putem.


Distribuim si frisca pentru ornat, nivelam si presaram ciocolata rasa.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Ligia Bxl 1

16.12.2013, 15:39

minunata

Toamna07 1

03.06.2014, 11:57

Am gustat-o !
Multam de reteta !

mihaelar63 1

18.02.2015, 22:09

Faina prezentare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole alba cu ceafa afumata

ieri la 23:13

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema