Prajitura Brilias

de mirela0911 in Prajituri, 19 Feb 2012 | 7142 vizualizari

 

O prajitura atat de buna ca nu te poti opri din mancat!

 

INGREDIENTE

Pt.blatul 1:

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 praf de copt

Pt.blatul 2:

  • 5 albusuri
  • 200g zahar
  • 2 lg faina
  • 300g nuca taiata si prajita
  • 1 praf de copt

Pt. crema:

  • 5 galbenusuri
  • 200g zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brilias:

Blatul 1: Se separa ouale. Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se incorporeaza spuma peste galbenusuri usor, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pt. cca 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.


Blatul 2: Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca. Se omogenizeaza si se toarna in aceeasi tava in care s-a copt primul blat. Se da la cuptor pt. cca 40-45 minute.


Crema: Galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se pun la bain-marie pana se ingroasa. Se da la racit. Cand inca e calduta se amesteca untul dupa care se lasa sa se raceasca.


Peste primul blat se toarna jumatate din crema, se pune cel de-al doilea blat cu grija, iar restul de crema se intinde peste blatul de spuma. Se rade ciocolata deasupra si se da la rece pentru 1-2 ore (asta daca aveti rabdare, ca noi nu am avut). Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brilias" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mirela0911 1

20.02.2012, 21:39

Simona haide ca e bun si ceaiul

VERONICA2607 1

11.03.2012, 16:07

ce buna e...super faina

mirela0911 1

13.03.2012, 14:24

mersi Vero

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni