Prajitura Carpati

de merisor in Prajituri, 9 Iul 2012 | 37024 vizualizari

 

Este o prajitura care necesita timp dar merita facuta de sarbatori in special pentru ca iese multa si este satioasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi:
  • 3 oua
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Faina cat cuprinde(aluat consistent care se poate intinde pe dosul tavii)
  • Ingrediente pentru crema:
  • 2 L lapte
  • 2 pachete unt
  • 800 g zahar
  • 13 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • Esenta de cacao
  • Pentru ornat
  • 200 g miez de nuca sau nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Carpati:

Mod de preparare pentru foi:


Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins in zeama de lamiae sau helas, putina sare si faina. Se framanta bine si se da la rece 30 minute. Se coc 7-8 foi pe dosul tavii.


Crema: se arde zaharul (de preferinta intr-un tuci), iar cand s-a topit se adauga faina amestecata cu cacaoa amestecand continuu. Se adauga laptele fierbinte putin cate putin pentru a se incorpora fara cocoloase. Dupa ce se termina laptele se ridica de pe foc si se adauga untul taiat bucatele pentru a se topi repede. Se mixeaza bine si se da la rece.


Se aseaza prima foaie in tava se pune crema peste ea(cat sa o acopere bine) si se procedeaza la fel cu celelalte foi. Peste ultima foaie nu se pune crema.Se opreste din crema si pentru ornat.


Se acopera tava si se da la rece pana a doua zi sau pana se patrund foile si se poate taia


Se taie foile in fasii late de cca 5-6 cm, iar aceste fasii se vor taia pe diagonala (vezi poza 1) si se lipesc cu crema intre ele (poza 2 si 3) Se pune crema si deasupra si se presara miez de nuca macinata sau nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Carpati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Alexandra Burz 1

15.01.2014, 10:55

Geanina_F 1

25.04.2014, 13:32

Mama o face in fiecare an de sarbatori, face asta de cel putin 15 ani, e foarte buna

merisor 1

25.04.2014, 14:03

Multumesc, Geanina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32