Prajitura (chec) cu gem

de DanMonica in Prajituri, 3 Mai 2012 | 3526 vizualizari

 

E un desert care merge pregatit si in post

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 200 gr. zahar
  • - 300 gr. faina
  • - 200 gr. apa
  • - 100 gr. ulei
  • - 1 praf de copt
  • - 1 zahar vanilat
  • - 50 gr. nuca
  • - 2 linguri gem/dulceata
  • - 2 linguri cacao
  • Glazura:
  • - 6 linguri de zahar
  • - 6 linguri de ulei
  • - 6 linguri de apa
  • - 2 linguri de cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura (chec) cu gem:

Intr-un vas punem faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul. Le amestecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. Compozitia obtinuta o impartim in doua. In jumatate punem gemul sau dulceata (eu am folosit gem de corcoduse), iar in cealalta jumatate amestecam nucile maruntite.


Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam cele 2 parti ale compozitiei. Dam tava la cuptor pentru 40 min, la foc mediu. Pentru verificare facem proba scobitorii.


Dupa ce s-a racit scoatem prajitura din tava si o asezam pe un platou, apoi turnam deasupra glazura si presaram nuca macinata.


Glazura o pregatim astfel: Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic, amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani. Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (chec) cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

cocolina 1

05.05.2012, 19:23

foarte gustoasa

Valclaudia 1

15.09.2012, 23:33

Alinutza80 1

05.03.2013, 19:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca