Prajitura ''cheia sol''

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Iul 2015 | 1971 vizualizari

 

Sa traiti...n-am gasit alta rima...si pentru ca m-am jucat cu niste ciocolata desenand cheia sol,asa am denumit si prajitura.....oua proaspete ,ouate dis-de dimineata,gainile sunt vrednice,cocosul isi face treaba.....dar sa nu divagam.......oua ''estem'',mascarpone idem,cico alba,idem si tot asa...chef sa fie si vointa ca putinta gasim.....

 

INGREDIENTE

  • 34 piscoturi ( atat mi-au incaput mie in castronul in care am asezat ''cheia sol'')
  • Crema de cicolata alba
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 200 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 3 foi gelatina
  • 150 g frisca batuta
  • Crema de mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar brun
  • 2 foi gelatina
  • 150 g frisca batuta
  • Pentru frisca
  • 300 g smantana dulce cu peste 40% grasime
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar foarte fin
  • Decor
  • ciocolata topita
  • Sirop pentru piscoturi
  • 1 lingura de coniac
  • 3 lingurite ness
  • 200 ml apa
  • Dulceata de zmeura
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''cheia sol'':

Crema de ciocolata alba: O pregatim prima pentru ca trebuie sa stea la rece. Ciocolata alba impreuna cu frisca lichida o punem la topit,avem grija sa nu inceapa sa fiarba. Foile de gelatina le hidratam in apa rece,apoi le stoarcem si le adaugam in ciocolata topita, omogenizam si bagam cratita la congelator cca 30 min. Dupa aceea scoatem de la congelator mixam bine si adaugam 150 g frisca batuta.


Frisca: Smantana dulce (care este foarte groasa) cu laptele si zaharul se mixeaza bine pana obtinem o frisca tare. O impartim in doua, pentru ambele creme.


Crema de mascarpone: Galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine, pana se topeste zaharul,se adauga branza mascarpone se omogenizeaza.Cele 2 foi de gelatina se hidrateasa cu apa rece, se storc si apoi se topesc pe baie de abur, se amesteca cu mascarponele iar la final adaugam frisca batuta.


Asamblare: Eu am folosit o farfurie mare si adanca,gen castron. Am amestecat nessul cu coniacul si apa,am inmuiat piscotirile, doar le scufundam si le si scoatem repede,sa nu se inmoaie prea rau. Le-am asezat circular pe farfurie, am sezat si pe fundul farfuriei, apoi am adaugat crema de ciocolata,am intins bine. Deasupra am pus dulceata de zmeura,apoi restul de piscoturi si crema de mascarpone, am decorat cu ciocolata topita. Se da la frigider cateva ore, daca rezisti.....daca nu lingura si pe ea ca tare-i buna....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''cheia sol''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

cristinutanicolita 1

24.07.2015, 12:28

Xandrinne 1

25.07.2015, 08:52

RuxyRux 1

12.08.2015, 21:11

Wow!!! Ce prajiiii....minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si bezea