Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.
citeste mai mult
Prajitura pentru cei care prefera combinatia de nuca si ciocolata muuuuuulta !
Ingrediente blat:
Ingrediente glazura:
Decor:
Blatul:
Separam galbenusurile de albusuri.Mixam albusurile spuma iar galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se mixeaza pana se isi dubleaza volumul.
Untul/margarina se mixeaza cu zaharul tos pana se dizolva.
In crema de unt adaugam faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt , nuca macinata si treptat albusurile batute spuma;amestecam usor pana se incorporeaza tot.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata si il introducem in cuptorul preincalzit pentru 25 minute . Cand se desprinde de pe margini , se scoate din cuptor si se adauga bezeaua de galbenusuri.
Se introduce din nou la cuptor pentru cca 10-15 minute pana se intareste bezeaua. Cand aspectul
bezelei devine mat si se inatreste, scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Glazura: Intr-o craticioara punem untul, cacaoa, zaharul si laptele pe foc mic. Amestecam incontinuu cca 5 minute pana cand untul este complet topit iar glazura capata o consistenta cremoasa. Stingem focul si lasam 3 minute glazura sa se raceasca.
Intindem glazura pe intreaga suprafata a prajiturii si cu ciocolata alba topita ,treptat, la microunde putem forma stelute -cu varful unei scobitori-.
Lasam glazura sa se raceasca complet dupa care taiem prajitura in patratele si o servim.
Reteta o am pescuita de la Laura Adamache.
Pofta buna!
Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.
citeste mai mult