Prăjitura Cioco-de-Mentă

de alice_ciobanu in Prajituri, 8 Iul 2011 | 3807 vizualizari

 

Am văzut-o la Laura A....şi... m-am îndrăgostit iremediabil...verdele ei m-a obsedat. n-am mai avut stare...se cerea făcută...aşa că astăzi am comis-o şi v-o prezint şi vouă aşa cum este ea...fresh...o Cioco-de-Mentă...cu ciocolată savuroasă şi menta exact cât trebuie, nici prea multă să devină isterică, nici prea puţină cât să nu-şi facă simţită prezenţa. O prăjitură ce-ţi întrece aşteptările şi-ţi trezeşte simţurile..

 

INGREDIENTE

  • 300gr făină
  • 180gr iaurt
  • 280 gr zahăr
  • 3 ouă
  • 60 gr fulgi de cocos
  • 80 ml ulei
  • 130 ml sirop de mentă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • o esenţă de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr ciocolată amăruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Cioco-de-Mentă:

Amestecăm într-un bol, făina, zahăr, zahărul vanilat, praful de copt şi fulgii de cocos şi amestecăm bine. Apoi punem iaurtul, ouăle întregi, uleiul, siropul de mentă şi esenţa de vanilie. Amestecăm totul bine până se omogenizează totul şi avem o compoziţie fluidă.


Ciocolata o rupem bucăţi potrivite, eu am rupt-o în bucăţi mai mici ...şi nu a fost chiar aşa ok. într-o tavă de aproximativ 20*33 tapetată cu unt şi făină puneţi o foaie de copt udă şi stoarsă.


Puneţi apoi ciocolata peste care turnaţi compoziţia de-Mentă. Predaţi tava cuptorul preîncălzit, pentru vreo 25-30 minute.


Aşteptaţi să se răcească în tavă, înainte de a o scoate şi tăia.


Pudraţi-o fancy cu nişte zahăr pudă şi....treceţi la păpat...e demenţială, vă spun!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Cioco-de-Mentă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

ionela2682 1

09.07.2011, 16:13

Ce culoare superba! o praajiturica excelenta!!!!!

gaby_gabytza 1

05.08.2011, 15:51

eu in general nu mananc nimik de menta dar la cum arata ma risc

Alia1986 1

07.04.2013, 16:55

Am facut si eu azi..cumparasem sirop de menta ca s ail bem cu apa minerala si nu mi-a placut. Prajitura insa este excelenta!!! Recomand!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zuppette cu blat de bezea si nuca