Prajitura cocomac

de miremirc in Prajituri, 6 Feb 2011 | 37880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 8 albusuri,
  • 200 g zahar,
  • 2 lg faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 50 g mac,
  • 150 g nuca cocos
  • Foaie dobos :
  • 2 oua,
  • 4 lg zahar,
  • 2 lg apa,
  • 4 lg faina
  • Crema :
  • 8 galbenusuri,
  • 300 g zahar,
  • 2 lg ness,
  • 150 ml lapte,
  • 300 g unt
  • Glazura :
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cocomac:

Ptr.blat : mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata


Ptr.foaie dobos : Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt


Ptr.crema : mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 30 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma


Asamblare : blat - 1/2 crema - foaie dobos- 1/2 crema - cioco rasa



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cocomac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

babi5 1

02.09.2013, 12:53

butoiaurora76 1

03.09.2013, 14:11

Am facut-o si eu! este fff buna!

vivi83 1

19.04.2014, 12:26

e foarte buna numai ca mie crema nu prea mi s-a legat si nu prea stiu unde am gresit
dar e foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!