Prajitura cocomac

de miremirc in Prajituri, 6 Feb 2011 | 40472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 8 albusuri,
  • 200 g zahar,
  • 2 lg faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 50 g mac,
  • 150 g nuca cocos
  • Foaie dobos :
  • 2 oua,
  • 4 lg zahar,
  • 2 lg apa,
  • 4 lg faina
  • Crema :
  • 8 galbenusuri,
  • 300 g zahar,
  • 2 lg ness,
  • 150 ml lapte,
  • 300 g unt
  • Glazura :
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cocomac:

Ptr.blat : mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata


Ptr.foaie dobos : Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt


Ptr.crema : mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 30 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma


Asamblare : blat - 1/2 crema - foaie dobos- 1/2 crema - cioco rasa



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cocomac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

babi5 1

02.09.2013, 12:53

butoiaurora76 1

03.09.2013, 14:11

Am facut-o si eu! este fff buna!

vivi83 1

19.04.2014, 12:26

e foarte buna numai ca mie crema nu prea mi s-a legat si nu prea stiu unde am gresit
dar e foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Marius