Prajitura coco-vanilla

de VanessaAli in Prajituri, 5 Ian 2017 | 3934 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
O prajitura pe care mama o facea cand eram mici. Din pacate, o data nu i-a iesit crema si de atunci a incetat sa o mai faca.
 Craciunul asta mie si surorii mele ni s-a facut foarte pofta de ea, asa ca am trecut-o pe lista de prajituri obligatorii, doar ca de data asta am facut-o eu.
O bunatate !
 

 

INGREDIENTE

Pentru foile cu cacao

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri lapte
  • 1 lingura esenta de rom

Pentru umplutura de cocos

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 200 g cocos

Pentru crema

  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 450 ml lapte
  • 50 g amidon/faina
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 150 g unt

Pentru decor: ciocolata neagra

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura coco-vanilla:

Pentru foile de cacao


Batem untul cu zaharul si galbenusurile, apoi incorporam laptele si esenta. Adaugam praful de copt, apoi faina si cacaua (pe care le cernem). Framantam bine aluatul pe care il impartim in doua parti egale.


Pentru partea cu cocos


Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul treptat, am obtinut o spuma lucioasa si densa. Am amestecat-o usor cu vanilia si cocosul.


Intindem foile de cacao pe dimensiunea tavii, direct pe hartia de copt.


Am asezat prima foaie in tava cu tot cu hartie, am intepat-o putin cu furculita si am pus umplutura de cocos. Apoi, am luat cea de-a doua foaie, intepata dinainte, si am asezat-o cu fata in jos, peste umplutura, apoi am dezlipit hartia de copt. Am copt prajitura la 180 grade C, pentru aproximativ 20-30 de minute. Am lasat-o sa se raceasca bine si doar mai tarziu am scos-o din tava.


Pentru crema:


Am pus amidonul intr-un bol si l-am amestecat cu cateva linguri din laptele rece, ca la o budinca. Restul de lapte l-am pus peste galbenusuri (intr-o oala), am pus zaharul si le-am mixat. Am turnat amidonul si am pus oala la baie de aburi, pana cand compozitia s-a ingrosat ca o budinca (in jur de 10-15 minute). Luam compozitia si o lasam sa se raceasca complet, apoi punem untul moale,esenta si mixam bine. Intindem crema peste ultimul blat de cacao si razalim ciocolata neagra pe deasupra (optional puteti sa faceti o glazura din ciocolata, sunt sigura ca iese excelent si asa)


Gata prajitura ! Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura coco-vanilla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

VanessaAli 1

09.01.2017, 09:22

Multumesc! Bineinteles Rux, te astept

dantes 1

28.01.2017, 06:28

delicioasa!

Sidy 1

28.01.2017, 07:43

Sigur a avut un gust foarte bun si a disparut repede din farfurie ! La Favorite cu ea...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec aromat