Prajitura "Comoara"

de deliciousflavours in Prajituri, 27 Sep 2011 | 6166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de faina
  • 250 g margarina sau unt
  • 200 g zahar pudra
  • Mai avem de nevoie de:
  • 1 pachet de piscoturi de sampanie
  • 250-300 ml cafea
  • 1 fiola esenta de rom
  • dulceata de caise sau piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Comoara":

Batem spuma galbenusurile cu zaharul si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Separat batem spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care adaugam treptat la galbenusuri, amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor.

Amestecam cu mixerul galbenusurile cu faina si aprox 200 ml lapte, iar restul punem pe foc . Pentru a obtine o crema cat mai fina, o strecuram si o adaugam la restul de lapte, amestecandu-se in continuu, la foc mic. Dupa ce s-a ingrosat o luam de pe foc si lasam la racit. Intre timp freacam margarina (untul) cu zaharul pudra la care adaugam treptat crema racita.

Pe blatul racit intindem un strat de dulceata. Preaparam cafeaua, o lasam putin sa se raceasca si adaugam 1 fiola de esenta de rom. Peste blatul cu dulceata asezam una langa alta piscoturile insiropate usor in cafea. Urmeaza sa intindem crema cu o spatula si in final radem ciocolata.

In mod normal peste crema se puneau cele 4 albusuri (ramase de la crema) batute pe aburi cu 9 linguri de zahar, dar din pacate eu n-am mai avut timp si am ras ciocolata deasupra...oricum, cu sau fara spuma, este foarte interesanta combinatia intre crema dulce, dulceata acrisoara si aroma de cafea

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Comoara"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Comoara"-0
Prajitura "Comoara"-1
Prajitura "Comoara"-2

COMENTARII (16)

jolygina

jolygina 1

29.09.2011, 09:44

place

Lau

Lau 1

03.10.2011, 08:29

ce bine arata

deliciousflavours

deliciousflavours 1

03.10.2011, 13:22

multumesc "sufletista"

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!