Prajitura cu ananas si crema de lamaie

de Adele in Prajituri, 31 Iul 2016 | 1954 vizualizari

 

Daca tot am avut putin timp liber ,m-am gandit sa ma apuc de ceva dulce ,nu mi-a ieist prea aspectuos si sincer nici nu m-am chinuit prea mult ,dar foarte bun si racoritor :P
 

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua.
  • 6 linguri cu zahar.
  • 6 linguri cu faina.
  • 3 linguri cu ulei.
  • Un praf cu sare.
  • O lingura cu suc de lamaie.
  • Un plic cu zahar vanilat.
  • Crema de lamaie:
  • 200 ml lapte.
  • 2 oua.
  • 4 linguri cu zahar .
  • zahar vanilat.
  • sucul de la jumatate de lamie + coaja .
  • 50 ml frisca lichida.
  • 2 linguri cu faina.
  • 50 gr unt.
  • Frisca lichida 400 ml.
  • Un compot de ananas
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si crema de lamaie:

Pentru inceput se pregateste blatul ,separat se mixeaza albusurile ,dupa care intr-un alt vas se mixeaza galbenusurile cu zahar ,zahar vanilat,suc de lamaie si ulei ,pana devin spuma ,treptat se adauga faina si se incopropreaza bine ,dupa care si albusurile batute spuma ,se amesteca de jos in sus pana se obtine o compozite omogena.Se indinde intr-o tava dreptunghiulara,tapetata cu hartie ,se da la cuptor la 180° pentru un sfert de ora (pana se rumeneste).


Intre timp se pregateste crema. Laptele cu zahar vanilat si coaja de lamie se pun pe foc.Intr-un vas se amesteca ouale cu zahar si faina,sucul de lamaie si frisca lichida.Laptele cald se strecoara direct in vasul cu compozitia de ou ,se amesteca rapid si se pune totul din nou in oala ,se da la foc si se lasa la fiert,amestecand pana cand se obtine crema cu consistenta dorita .Se da la o parte si se transfera intr-un bol ,se amesteca cu unt ,se acopera cu folie de plastic si se lasa la racit.


Blatul obtinut se taie in trei parti,doua la fel si una mai mica ,se aseaza prima parte pe platou ,se insiropeaza cu putin suc din compotul de ananas ,se intinde primul start de crema de lamaie ,doua-trei felii de ananas taiate in bucati mai mici si doua linguri de frisca batuta ,se pune partea de blat mai mica se insiropeaza deasupra, se intinde crema de lamaie si bucati de ananas ,pe margini cu un sac posh se pune frisca astfel incat sa se ajunga la acelas nivel,se fixeaza si ultima parte de blat se insiropeaza si se inveleste totul in frisca se decoreaza dupa gust si se da la rece cateva ore.


Pofta buna!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

25.08.2016, 02:57

Ce buna !!!!

Rahela Velicu 1

21.03.2018, 15:38

Arata super!

-Licurici- 1

21.03.2018, 16:23

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine