Prajitura Noire

de Miha in Prajituri, 1 Iul 2011 | 28275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti
  • 75 g unt
  • 2 linguri cacao neagra
  • Pentru crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • esenta de cafea
  • Pentru glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Va povesteam la prajitura Blanc, cum ca m-a obsedat mult si bine aceasta reteta de prajitura, de cum am vazut-o la Licuta. La momentul respectiv mi-a iesit alba, dar trebuia sa fac si varianta originala. Ciocoholicul din mine nu mi-a dat pace. :)))


Blat:


Biscuitii se macina fin in robotul de bucatarie. Se adauga cacaoa, apoi se toarna untul topit si racit. Se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri.



Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, presand apoi cu o lingura. Dam la rece pana pregatim crema.


Crema:


Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa rece.



Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca putin, cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget si adaugam gelatina. Amestecam pana aceasta se topeste si se incorporeaza foarte bine in compozitia de ciocolata. Aromam cu esenta de cafea, dupa gust.



Turnam compozitia in tava peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.



Se rastoarna pe un platou si se acopera cu o glazura de ciocolata preparata din: 50 g ciocolata amaruie topita la foc mic impreuna cu 50 g unt si putin lapte, cat sa ajunga la consistenta dorita.



Se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Micutza Luana 1

11.12.2013, 21:07

delicioasaa

Aurelia 07_07 1

11.12.2013, 22:46

jolygina 1

12.12.2013, 08:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura" Superba"