Prajitura cu bere

de katty in Dulciuri, 19 Apr 2016 | 871 vizualizari

 

Se face imediat si este foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar brun
  • 270 gr faina
  • 3 oua medii
  • 170 ml bere neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita amestec de scortisoara si coriandru macinat
  • 100 gr stafide
  • coaja rasa de portocala
  • sos caramel: 250 gr zahar, 200 ml smantana de frisca,70 gr unt
  • zahar pudra pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bere:

Intr-un castron mixam untul si zaharul, apoi adaugam , pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

Faina se amesteca cu praful de copt si amestecul de scortisoara si coriandru si seadauga la compozitie.



Turnam apoi berea neagra, coaja rasa de portocale si stafidele si omogenizam. Punem amestecul in 6 forme mai mici sau in una mare, unse cu unt si tapetate cu faina.


Dam formele la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos si trec proba scobitorii.

Lasam prajiturile sa se raceasca putin in forme, apoi le scoatem pe un gratar. Servim prajiturile cu sos caramel si zahar pudra cernut deasupra.


Intr-o craticioara cu fund gros punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic pana zaharul se caramelizeaza, avand grija sa nu se inchida prea tare la culoare. Zaharul va incepe sa se caramelizeze de la marginea vasului, asa ca agitati din cand in cand vasul, fara a amesteca cu lingura pentru a obtine un caramel uniform. Cand zaharul s-a caramelizat,dam craticioara de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecand. Turnam si smantana. Avem grija sa nu ne ardem caci in acest moment caramelul isi va mari volumul si va forfoti. Amestecam usor si aducem din nou vasul pe foc. Din acest moment lasam caramelul la foc in functie de cat de gros vrem a fie sosul, tinand cont ca acesta se mai intareste dupa ce se raceste (eu l-am tinut aproximativ 3-4 minute la foc mic). Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

marcela1979 1

19.04.2016, 20:02

Rocsi 1

19.04.2016, 21:12

Nu am mancat niciodata prajitura cu bere, dar suna bine!

Camelya 1

12.05.2016, 11:40

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Îngerilor / Angel Cake