Prajitura cu biscuiti

de Gergiana S in Prajituri, 15 Ian 2014 | 7434 vizualizari

 

Este o reteta simpla si rapida, cu ingrediente la indemana oricui, dar cel mai important foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti (pettit beurre am folosit eu)

Pt.crema

  • 500 ml lapte
  • 4 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 150 gr ciocolata (am folosit si ciocolata cu lapte si amaruie) + 2 linguri de finetti
  • 200 gr unt
  • esenta migdale

Pt sirop

  • 200 ml apa/lapte
  • 4 lg zahar

Optional nuca macinata

Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Pregatim siropul.Punem apa impreuna cu zaharul la fiert pana ce zaharul se topeste si lasam apoi sa se racoreasca.Cand s-a racit adaugam esenta dupa gust(rom, vanilie, eu am pus migdale)


Crema se prepara astfel: Faina se amesteca cu zaharul, se toarna treptat laptele, se amesteca cu un tel sa nu faca cocoloase.Compozitia obtinua se pune pe foc pana ce incepe sa se inchege ca o budinca.Se trage de pe foc si se adauga ciocolata topita si cele 2 linguri de finetti+ esenta de migdale.


Se lasa sa se raceasca.Cand crema a ajuns la temperatura camerei, se adauga untul, lingura cu lingura, mixand dupa fiecare.


Intr- o tava, asezam un strat de biscuiti inmuiati in sirop. apoi un strat de crema, unul de nuca maruntita, iar biscuiti, iar crema, nuca si tot asa pana la terminarea compozitiei.


Se da la rece pentru cel putin 2 ore.

 

TIPS-URI

1

Prajitura este mai buna daca se lasa la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MIUTA 1

16.01.2014, 12:48

Krystyan Trendy 1

16.01.2014, 16:36

ce prajitura buna !

Sim0na 1

16.01.2014, 20:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100