Prajitura cu biscuiti

de Gergiana S in Prajituri, 15 Ian 2014 | 10319 vizualizari

 

Este o reteta simpla si rapida, cu ingrediente la indemana oricui, dar cel mai important foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti (pettit beurre am folosit eu)

Pt.crema

  • 500 ml lapte
  • 4 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 150 gr ciocolata (am folosit si ciocolata cu lapte si amaruie) + 2 linguri de finetti
  • 200 gr unt
  • esenta migdale

Pt sirop

  • 200 ml apa/lapte
  • 4 lg zahar

Optional nuca macinata

Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Pregatim siropul.Punem apa impreuna cu zaharul la fiert pana ce zaharul se topeste si lasam apoi sa se racoreasca.Cand s-a racit adaugam esenta dupa gust(rom, vanilie, eu am pus migdale)

Crema se prepara astfel: Faina se amesteca cu zaharul, se toarna treptat laptele, se amesteca cu un tel sa nu faca cocoloase.Compozitia obtinua se pune pe foc pana ce incepe sa se inchege ca o budinca.Se trage de pe foc si se adauga ciocolata topita si cele 2 linguri de finetti+ esenta de migdale.

Se lasa sa se raceasca.Cand crema a ajuns la temperatura camerei, se adauga untul, lingura cu lingura, mixand dupa fiecare.

Intr- o tava, asezam un strat de biscuiti inmuiati in sirop. apoi un strat de crema, unul de nuca maruntita, iar biscuiti, iar crema, nuca si tot asa pana la terminarea compozitiei.

 Se da la rece pentru cel putin 2 ore.

TIPS-URI

1

Prajitura este mai buna daca se lasa la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Eugenia