Prajitura cu biscuiti

de Gergiana S in Prajituri, 15 Ian 2014 | 7067 vizualizari

 

Este o reteta simpla si rapida, cu ingrediente la indemana oricui, dar cel mai important foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti (pettit beurre am folosit eu)

Pt.crema

  • 500 ml lapte
  • 4 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 150 gr ciocolata (am folosit si ciocolata cu lapte si amaruie) + 2 linguri de finetti
  • 200 gr unt
  • esenta migdale

Pt sirop

  • 200 ml apa/lapte
  • 4 lg zahar

Optional nuca macinata

Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Pregatim siropul.Punem apa impreuna cu zaharul la fiert pana ce zaharul se topeste si lasam apoi sa se racoreasca.Cand s-a racit adaugam esenta dupa gust(rom, vanilie, eu am pus migdale)


Crema se prepara astfel: Faina se amesteca cu zaharul, se toarna treptat laptele, se amesteca cu un tel sa nu faca cocoloase.Compozitia obtinua se pune pe foc pana ce incepe sa se inchege ca o budinca.Se trage de pe foc si se adauga ciocolata topita si cele 2 linguri de finetti+ esenta de migdale.


Se lasa sa se raceasca.Cand crema a ajuns la temperatura camerei, se adauga untul, lingura cu lingura, mixand dupa fiecare.


Intr- o tava, asezam un strat de biscuiti inmuiati in sirop. apoi un strat de crema, unul de nuca maruntita, iar biscuiti, iar crema, nuca si tot asa pana la terminarea compozitiei.


Se da la rece pentru cel putin 2 ore.

 

TIPS-URI

1

Prajitura este mai buna daca se lasa la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MIUTA 1

16.01.2014, 12:48

Krystyan Trendy 1

16.01.2014, 16:36

ce prajitura buna !

Sim0na 1

16.01.2014, 20:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti