Prajitura cu brandy si fructe

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Apr 2011 | 2038 vizualizari

 

Pentru....hac!... cei care vor... hac!... sa impuste.. hac! doi iepuri deo - hac! - data :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • Crema de... hac!:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 125ml brandy/rom
  • 100 gr ciocolata rasa (min 55% cacao)
  • 2 lgt esenta de rom
  • + fructe din compot pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu brandy si fructe:

Blatul:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final punem amestecul de faina, cacao si praf de copt, trecut prin sita. Amestecam usor de jos in sus.


Coacem blatul intr-o tava mare (30 cm x 40 cm) tapetata cu hartie de copt, pana cand trece testul scobitorii.


Crema de... hac!:


Mixam galbenusurile cu zaharul si alcoolul, apoi mutam pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rasa si esenta si amestecam sa se topeasca toata, apoi lasam putin la racit. Intre timp batem bine frisca si apoi turnam crema in frisca si omogenizam.


Asamblare:


Insiropam blatul cu lichidul din compot, intindem crema, apoi decoram cu bucatelele de fructe si dam prajitura la rece.

 

TIPS-URI

1

In reteta initiala se cereau si 10 gr de gelatina in crema, dar frisca batuta bine e de ajuns; adaugand gelatina crema se va intari prea tare si cand taie prajitura se "rupe" in bucatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brandy si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Anamaria7 1

27.04.2011, 17:31

Miuta, Sufletista, Aziz, Cristina, multumesc

mirela0911 1

27.04.2011, 20:47

Vreau si eu o ... hac... felie

adry88 1

14.05.2011, 17:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ada