Prajitura cu brandy si fructe

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Apr 2011 | 2242 vizualizari

 

Pentru....hac!... cei care vor... hac!... sa impuste.. hac! doi iepuri deo - hac! - data :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • Crema de... hac!:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 125ml brandy/rom
  • 100 gr ciocolata rasa (min 55% cacao)
  • 2 lgt esenta de rom
  • + fructe din compot pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu brandy si fructe:

Blatul:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final punem amestecul de faina, cacao si praf de copt, trecut prin sita. Amestecam usor de jos in sus.


Coacem blatul intr-o tava mare (30 cm x 40 cm) tapetata cu hartie de copt, pana cand trece testul scobitorii.


Crema de... hac!:


Mixam galbenusurile cu zaharul si alcoolul, apoi mutam pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rasa si esenta si amestecam sa se topeasca toata, apoi lasam putin la racit. Intre timp batem bine frisca si apoi turnam crema in frisca si omogenizam.


Asamblare:


Insiropam blatul cu lichidul din compot, intindem crema, apoi decoram cu bucatelele de fructe si dam prajitura la rece.

 

TIPS-URI

1

In reteta initiala se cereau si 10 gr de gelatina in crema, dar frisca batuta bine e de ajuns; adaugand gelatina crema se va intari prea tare si cand taie prajitura se "rupe" in bucatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brandy si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Anamaria7 1

27.04.2011, 17:31

Miuta, Sufletista, Aziz, Cristina, multumesc

mirela0911 1

27.04.2011, 20:47

Vreau si eu o ... hac... felie

adry88 1

14.05.2011, 17:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema ganache