Prajitura cu branza

de Rocsi in Prajituri, 6 Iun 2013 | 3769 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o la bucataras Babi si mi-a placut foarte mult. Apoi am vazut ca a pregatit-o si Gaby, a confirmat si ea ca e foarte buna asa ca m-am pus pe treaba. A iesit atat de buna ca s-a mancat foarte repede. Multumesc fetelor pentru reteta! Scuzati pozele ca nu sunt prea reusite :D

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 160 gr unt
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 350 gr faina (poate 20 gr in plus in functie de cat de gras este untul)

Pentru umplutura:

  • 750 gr branza de vaci
  • 10 linguri zahar
  • 4 oua
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta rom
  • 100 gr stafide
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Aluatul:

Intr-un bol punem untul de la temperatura camerei, ouale, zaharul si le mixam.

Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, praful de copt, apoi faina treptat.

Punem cate putina si framantam usor pana obtinem un aluat nelipicios, usor de modelat.

Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru o ora (poate sta chiar si mai mult).


Umplutura:

Punem branza intr-un bol, ouale, zaharul si amestecam usor cu mana.

Adaugam grisul, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, iar la final stafidele.

Amestecam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.


Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua.

Dintr-o jumatate intindem o foaie subtirica pe care o asezam intr-o tava dreptunghiulara, care, mai intai, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Punem compozitia de branza si o nivelam cu o paleta de silicon.

Restul de aluat il rupem bucatele mici pe care le punem deasupra.

Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.

Cand prajitura prinde o culoare rumena inseamna ca este gata si o scoatem din cuptor sa se raceasca.


O bunatate!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Rocsi 1

08.06.2013, 23:02

Multumesc AMina

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 10:52

ce prajitura buna !

Rocsi 1

29.11.2013, 11:40

Multumesc Krysty!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!