Prajitura cu branza

de Rocsi in Prajituri, 6 Iun 2013 | 4336 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o la bucataras Babi si mi-a placut foarte mult. Apoi am vazut ca a pregatit-o si Gaby, a confirmat si ea ca e foarte buna asa ca m-am pus pe treaba. A iesit atat de buna ca s-a mancat foarte repede. Multumesc fetelor pentru reteta! Scuzati pozele ca nu sunt prea reusite :D

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 160 gr unt
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 350 gr faina (poate 20 gr in plus in functie de cat de gras este untul)

Pentru umplutura:

  • 750 gr branza de vaci
  • 10 linguri zahar
  • 4 oua
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta rom
  • 100 gr stafide
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Aluatul:

Intr-un bol punem untul de la temperatura camerei, ouale, zaharul si le mixam.

Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, praful de copt, apoi faina treptat.

Punem cate putina si framantam usor pana obtinem un aluat nelipicios, usor de modelat.

Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru o ora (poate sta chiar si mai mult).


Umplutura:

Punem branza intr-un bol, ouale, zaharul si amestecam usor cu mana.

Adaugam grisul, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, iar la final stafidele.

Amestecam pana toate ingredientele sunt bine incorporate.


Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua.

Dintr-o jumatate intindem o foaie subtirica pe care o asezam intr-o tava dreptunghiulara, care, mai intai, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Punem compozitia de branza si o nivelam cu o paleta de silicon.

Restul de aluat il rupem bucatele mici pe care le punem deasupra.

Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.

Cand prajitura prinde o culoare rumena inseamna ca este gata si o scoatem din cuptor sa se raceasca.


O bunatate!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Rocsi 1

08.06.2013, 23:02

Multumesc AMina

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 10:52

ce prajitura buna !

Rocsi 1

29.11.2013, 11:40

Multumesc Krysty!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta creata dobrogeana