Prajitura cu branza

de GeorgiG in Prajituri, 19 Mar 2016 | 1468 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura la Gabi si mi-a placut mult. Este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g margarina
  • 4 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri lapte rece
  • coaja de la o lamaie
  • 700 g urda
  • 300 g telemea mai putin sarata
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 4 oua
  • 4 linguri gris
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Pentru aluat am framantat margarina cu faina amestecata cu praful de copt, am adaugat ouale,laptele, putina sare si coaja de lamaie framantand in continuare cu mana.Am acoperit aluatul cu folie si l-am lasat la rece peste noapte. Se poate lasa la rece si cateva ore.


Pentru umplutura am amestecat urda cu telemeaua rasa, am adaugat galbenusurile, cele 8 linguri de zahar,coaja de lamaie si 2 plicuri de zahar vanilat.Eu am uitat de gris, dar trebuie adaugate si cele 4 linguri de gris.La final adaugam si albusurile batute spuma.


Impartim aluatul in doua.Cu ajutorul unui sucitor intindem o bucata de aluat, asezam foaia in tava(25/30) in care am pus hartie de copt, am intepat foaia din loc in loc, apoi am pus umplutura uniform peste intreaga foaie.


Mi-a placut ideea de a nu mai pune inca o foaie deasupra, si urmand exemplul lui Gabi am aruncat peste umplutura bucati de aluat.


Am introdus tava in cuptorul incins si am lasa-o la foc mediu pana s-a rumenit bine.Marginile alea rumenite bine au fost delicioase.


Se taie si se serveste pudrata cu zahar dupa ce se raceste.


Pozele facute la sectiune nu sunt prea reusite,le-am facut cu telefonul.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

20.03.2016, 19:43

Daca imi amintesc bine, cred ca am facut si eu reteta asta. Tare buna!

Rahela Velicu 1

21.03.2016, 23:30

GeorgiG 1

22.03.2016, 05:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)