Prajitura cu branza de vaci si cacao

de miremirc in Prajituri, 30 Oct 2011 | 12704 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 200 g unt topit
  • 1 cana apa minerala (1 cana suc Fanta)
  • 2 cani faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg lichior de cafea

Umplutura :

  • 500 g branza de vaci
  • 1 cana zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic budinca de vanilie

Decor :

  • 4 lg zahar pudra cu aroma vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si cacao:

  Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit si racit, apa treptat si la urma faina amestecata cu cacao si praful de copt. La sfarsit punem 2 lg cu lichior de cafea. ii va conferi o aroma deosebita.

Turnam jumatate din compozitie in tava (d=25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp pregatim umplutura : mixam ouale cu zaharul, adaugam branza de vaci, plicul de budinca de vanilie si coaja rasa de lamaie.

  Scoatem blatul pe jumatate copt din cuptor si turnam umplutura peste el, apoi cealalata jumatate de blat ramasa si dam din nou tava la cuptor . Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica cand este coapta prajitura.

  Lasam prajitura sa se raceasca, apoi cu ajutorul sitei de inox presaram zaharul pudra si portionam pentru a servi aceasta delicioasa prajitura.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza de vaci si cacao-0
Prajitura cu branza de vaci si cacao-1
Prajitura cu branza de vaci si cacao-2
Prajitura cu branza de vaci si cacao-3
Prajitura cu branza de vaci si cacao-4
Prajitura cu branza de vaci si cacao-5

COMENTARII (22)

cocineraviajera

cocineraviajera 1

31.10.2011, 16:34

Hmmm, ce-mi placeee cum arata!!!

Laly

Laly 1

21.03.2012, 23:07

Ce bine arata

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!