Prajitura cu branza de vaci si dulceata de visine

de angelika in Dulciuri, 16 Mai 2012 | 5235 vizualizari

 

Am invatat in timp ca branza de vaci impreuna cu dulceata de visine face o foarte buna alianta pt. papilele gustative.Incercati si voi gustandu-le.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat aveti nevoie de:

  • 2 oua,
  • 10 linguri apa(lapte, sifon, suc),
  • 8 linguri ulei,
  • 10 linguri zahar,
  • cam 400 g faina(Pambac),
  • esenta rom+cafea,
  • un praf de sare,
  • un praf de copt.

Pentru umplutura aveti nevoie de :

  • 300 g branza de vaci,
  • un iaurt,
  • 2 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • un varf de scortisoara,
  • 2 lingurite de gris,
  • un borcan de dulceata de visine(400g)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si dulceata de visine:

Se toarna faina pe masa si in mijloc se face o groapa in care punem ouale, apa, uleiul, zaharul , esentele si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se obtine un aluat ,care se pune la rece 15 min.Intre timp facem umplutura amestecand branza de vaci, iaurtul, ouale, zaharul, scortisoara si grisul.Pregatim o tava de yena pe care am tapetat-o cu hartie de copt.Impartim aluatul in trei.Prima parte o punem pe fundul tavii, o intepam cu o furculita, turnam compozitia de branza de vaci.Deasupra punem cu lingurita gramajoare de dulceata din loc in loc.Acoperim cu a doua foaie de aluat(intepata cu furculita).Din dulceata care a ramas punem un strat intins si apoi facem din ultima parte de aluat o impletitura .Punem pajitura lin cuptorul incalzit pt.60 min.Se taie rece in forma de romburi si se poate servi impreuna cu un pahar de cognac frantuzesc.


POFTA INTERESANTA!!!

 

TIPS-URI

1

Branza de vaci trebuie sa fie proaspata.

2

Grisul se presara in branza de vaci pt.a intari compozitia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Alinutza80 1

16.05.2012, 22:16

mihaelar63 1

17.05.2012, 12:07

Alianta potrivita

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci