Prajitura cu branza de vaci si dulceata de visine

de angelika in Dulciuri, 16 Mai 2012 | 4626 vizualizari

 

Am invatat in timp ca branza de vaci impreuna cu dulceata de visine face o foarte buna alianta pt. papilele gustative.Incercati si voi gustandu-le.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat aveti nevoie de:

  • 2 oua,
  • 10 linguri apa(lapte, sifon, suc),
  • 8 linguri ulei,
  • 10 linguri zahar,
  • cam 400 g faina(Pambac),
  • esenta rom+cafea,
  • un praf de sare,
  • un praf de copt.

Pentru umplutura aveti nevoie de :

  • 300 g branza de vaci,
  • un iaurt,
  • 2 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • un varf de scortisoara,
  • 2 lingurite de gris,
  • un borcan de dulceata de visine(400g)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si dulceata de visine:

Se toarna faina pe masa si in mijloc se face o groapa in care punem ouale, apa, uleiul, zaharul , esentele si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Se obtine un aluat ,care se pune la rece 15 min.Intre timp facem umplutura amestecand  branza de vaci, iaurtul, ouale, zaharul, scortisoara si grisul.Pregatim o tava de yena pe care am tapetat-o cu hartie de copt.Impartim aluatul in trei.Prima parte o punem pe fundul tavii, o intepam cu o furculita, turnam compozitia de branza de vaci.Deasupra punem cu lingurita gramajoare de dulceata din loc in loc.Acoperim cu a doua foaie de aluat(intepata cu furculita).Din dulceata care a ramas punem un strat intins si apoi facem din ultima parte de aluat o impletitura .Punem pajitura  lin cuptorul incalzit pt.60 min.Se taie rece in forma de romburi si se poate servi impreuna cu un pahar de cognac frantuzesc.

POFTA INTERESANTA!!!

 

TIPS-URI

1

Branza de vaci trebuie sa fie proaspata.

2

Grisul se presara in branza de vaci pt.a intari compozitia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Alinutza80 1

16.05.2012, 22:16

mihaelar63 1

17.05.2012, 12:07

Alianta potrivita

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!