Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello

de RuxyRux in Prajituri, 24 Ian 2015 | 3116 vizualizari

 

Un gust de senzatie! Un desert rapid si delicios fara coacere...va invit la savurat!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr branza de vaci
  • 1 cutie de lapte condensat : cel gros, dens, dulce.... nu cel de cafea.( eu am gasit la Bacania veche)
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana grasa
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 lamaie mare coaja si zeama
  • vanilie
  • 1 rand si jumatate de piscoturi( in jur de 20 de bucati)
  • 3 linguri limoncello
  • 1 plic de gelatina( optional, eu nu am pus)
  • Sos:
  • 80 gr zahar brun
  • 100 ml apa
  • vanilie
  • 50 gr unt
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 2 linguri limoncello
  • coaja de lamaie
  • o forma de chec
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello:

Mixam frisca intr-un vas mare de mixer si o scoatem apoi intr-un bol.


Tot in vasul de mixer punem branza dulce, smantana, laptele condensat, vanilia si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam usor zeama de lamaie si coaja, apoi limoncello si la sfarsit cu o spatula incorporam frisca.


Daca doriti in acest moment puteti pune gelatina dizolvata dupa indicatiile de pe plic. Eu nu am pus, pe mine nu ma deranjeaza aspectul moale. Gelatina va oferi desigur o alta consistenta prajiturii. Dam la rece crema pana ne ocupam de piscoturi.


Piscoturile le-am facut pudra la blender. Am asezat in tava de chec o folie de prospetime, am lasat-o sa atarne usor peste margini, am pus pudra de piscoturi la baza si am stropit-o cu lapte rece, destul de uniform.


Deasupra bazei de piscoturi am pus lingura cu lingura crema de branza dulce si lamaie, am acoperit cu folia de pe laterale si am dat forma la rece cateva ore bune. Cu o ora inainte sa servim prajitura preparam sosul.


Sosul : Intr-un ibric larg am pus apa si zaharul, vanilia si am lasat sa fiarba 5 - 7 minute. Am adaugat untul si am lasat sa se topeasca, amestecand usor. Am adaugat zeama de lamaie si limoncello si apoi am racit sosul.


Am asezat prajitura pe un platou prin rasturnare si am pus deasupra o parte din sos. Deasupra am razuit coaja de la o lamaie mare.


Deliciu total!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

tanyapatap 1

30.03.2015, 10:53

DIANA B 1

06.04.2015, 14:19

Wooow , asa as face dupa savurarea minunatiei asteia bv Rux . As incerca acest dulce ptr Pastele 2015 , ca tot m-a lasat saracia aia de cuptor electric

RuxyRux 1

01.05.2015, 19:05

Diana scumpooooo iti multumesc de vizita si apreceri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca Zapada