Prajitura cu branza dulce si gem de caise

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Dec 2015 | 1808 vizualizari

 

O prajitura minunata, delicioasa, usoara si foarte aromata, numai buna pentru masa festiva de Craciun, o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 850 gr branza dulce cremoasa( mie imi place cea de la Lidl)
  • 50 gr. amidon de porumb
  • 4 oua mari
  • 125 gr. unt
  • 3/4 plic praf de copt
  • 200 gr. zahar
  • vanilie
  • un praf de sare roz
  • esenta de rom
  • coaja de la o portocala( Bio)
  • un borcan de gem de caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si gem de caise:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea.


Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin.


Galbenusurile se amesteca cu branza cremoasa, untul topit, amidonul, praful de copt, aromele coaja de portocala, vanilia, esenta de rom si la final se adauga albusurile usor prin invaluire.


Se unge forma cu unt si se pune compozitia. Se coace aproape o ora la 180 de grade. Partea de deasupra trebuie sa devina ferma.


Intre timp se incalzeste usor gemul pana devine fluid si se toarna cald peste prajitura scoasa din cuptor.


Se da la rece prajitura cateva ore.


Pofta buna la deliciu!

 

TIPS-URI

1

Va puteti juca cu ingredientele, mai puteti adauga, fulgi de ovaz, sau de cocos, bilute de ciocolata, stafide, merisoare, alte fructe confiate...sau ce va inspira.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

-Licurici- 1

23.12.2015, 07:55

O minunatie DELICIOASA!

RuxyRux 1

23.12.2015, 10:29

Multumesc Andra

RuxyRux 1

23.12.2015, 10:29

Multumesc Licurici frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu ciocolata