Prajitura cu branza dulce si gem de caise

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Dec 2015 | 5340 vizualizari

 

O prajitura minunata, delicioasa, usoara si foarte aromata, numai buna pentru masa festiva de Craciun, o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 850 gr branza dulce cremoasa( mie imi place cea de la Lidl)
  • 50 gr. amidon de porumb
  • 4 oua mari
  • 125 gr. unt
  • 3/4 plic praf de copt
  • 200 gr. zahar
  • vanilie
  • un praf de sare roz
  • esenta de rom
  • coaja de la o portocala( Bio)
  • un borcan de gem de caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si gem de caise:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea.

Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin.

Galbenusurile se amesteca cu branza cremoasa, untul topit, amidonul, praful de copt, aromele coaja de portocala, vanilia, esenta de rom si la final se  adauga albusurile usor prin invaluire.

Se unge forma cu unt si se pune compozitia. Se coace aproape o ora la 180 de grade. Partea de deasupra trebuie sa devina ferma.

Intre timp se incalzeste usor gemul pana devine fluid si se toarna cald peste prajitura scoasa din cuptor.

Se da la rece prajitura cateva ore.

Pofta buna la deliciu!

TIPS-URI

1

Va puteti juca cu ingredientele, mai puteti adauga, fulgi de ovaz, sau de cocos, bilute de ciocolata, stafide, merisoare, alte fructe confiate...sau ce va inspira.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

-Licurici- 1

23.12.2015, 07:55

O minunatie DELICIOASA!

RuxyRux 1

23.12.2015, 10:29

Multumesc Andra

RuxyRux 1

23.12.2015, 10:29

Multumesc Licurici frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale