Prajitura cu branza si aroma de cafea

de mirela0911 in Prajituri, 1 Aug 2011 | 16032 vizualizari

 

Merge excelent alaturi de o cafea sau o cana cu lapte.

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 150g unt
  • 200g zahar
  • 350g faina
  • 20g cacao
  • 2 pliculete ness
  • 1 praf de copt

Pt.crema:

  • 200g branza dulce de vaci
  • 100g zahar
  • 1 lg faina
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si aroma de cafea:

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se incorporeaza untul lasat la temperatura camerei si se adauga cacaua. Se toarna laptele in care s-a dizolvat ness-ul, se pune faina amestecata cu praful de copt, se omogenizeaza iar la final se incorporeaza albusurile batute spuma tare.

Se toarna trei sferturi din aluat intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 15 minute.

Intre timp, se mixeaza bine branza cu zaharul, ouale, faina si esenta de vanilie (dupa mine, se poate pune branza mai multa).

Dupa cele 15 minute, se scoate tava, se pune deasupra crema de branza, iar peste se toarna restul de aluat. Se da din nou la cuptor pentru inca 30-40 minute (se face testul cu scobitoarea).

Pofta sa aveti!!!

Sursa este tot din revista Click!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si aroma de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

babi5 1

06.03.2013, 19:27

miremirc 1

06.03.2013, 20:39

e fooarte buna prajitura aceasta !! am facut-o si eu ! am gasit intr-o revista reteta

Mirela Suba 1

10.05.2013, 07:28

ceva in genul acesta am si eu o reteta si este grozava reteta ta

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu struguri