Prajitura cu branza si orez

de merisor in Prajituri, 13 Oct 2013 | 17596 vizualizari

 

Am avut pofta de orez cu lapte, apoi m-am gandit sa-l transform intr-o budinca, dar cautand prin frigider am descoperit niste branza veche si asa a iesit o prajitura cu branza, si orez.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 galbenus
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 175 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri smantana
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 400 gr faina
  • Pentru crema de branza:
  • 300 gr branza dulce
  • 200 gr branza sarata
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri gris
  • 50 gr stafide
  • Pentru crema de orez:
  • 250 gr orez
  • 750 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 albusuri
  • 1 lingurita scortisoara
  • sare
  • 25 gr unt pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si orez:

Pentru crema de orez: am pus laptele cu putina sare si zaharul la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat orezul spalat si tinut in apa 10-15 minute.


Am lasat orezul la fiert la foc incet pana si-a marit volumul si a absorbit tot laptele, mestecand foarte putin in el pentru a nu se sfarama, apoi l-am lasat la rece acoperit pentru a nu prinde crusta.


Dupa ce s-a racit, am batut albusurile spuma cu zaharul vanilat si le-am incorporat usor in budinca de orez amestecand circular de jos in sus, apoi am presarat scortisoara si am omogenizat.


Pentru blat am frecat untul cu zaharul si putina sare, am adaugat galbenusul apoi uleiul, smantana si la final faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.


Am framantat un aluat elastic si nelipicios pe care l-am lasat 20 de minute la odihnit.


Pentru crema de branza am amestecat branza dulce cu branza sarata, am adaugat coaja si esenta de lamaie, zaharul si cele doua galbenusuri, grisul, stafidele hidratate in putina apa si am omogenizat.


Asamblare: am intins aluatul intr-o forma cu inel detasabil,unsa cu unt, i-am imbracat si peretii cu aluat, apoi am asezat crema de branza si deasupra crema de orez.


Am dat la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.


Crema de orez va iesi pufoasa si de aceea prajitura va trebui taiata abia cand se raceste definitiv. Noi am poftit si am taiat totusi calda si am avut surpriza sa alunece putin crema de orez in partea de mijloc, dar cand s-a racit s-a putut taia foarte bine.

 

TIPS-URI

1

A se taia cand este rece.

2

Daca orezul nu se ingroasa suficient, se mai poate adauga o lingura de gris sau de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

Lavinia 1

15.10.2013, 09:14

Ce frumoasa e

AnyCostescu 1

15.10.2013, 09:56

Frumoasa tare.trebuie sa imi dai o bucata ca sa iti zic daca e buna:-)

merisor 1

16.10.2013, 10:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Rudy