Prajitura cu branza si pepite de ciocolata

de - Andreea - in Prajituri, 18 Aug 2015 | 4145 vizualizari

 

E buna tare :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti simpli
  • 130 g unt
  • 5 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 20 g pepite de ciocolata neagra
  • 1 lingurita rom
  • 250 g ricotta
  • 250 g mascarpone
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si pepite de ciocolata:

Punem in robot biscuitii si ii macinam cat mai fin. Adaugam untul la tempertura camerei si oul intreg . Mixam bine pana ce toate ingredientele s-au amestecat .

Separat amestecam ricotta, mascarpone, cele 4 oua ramase, zaharul si romul. Mixam bine pana ce totul devine o crema . 

Punem pepitele de ciocolata si amestecam in continuare. 

Tapetam o tava rotunda pentru cuptor cu hartie de copt umezita.

Punem compozitia de biscuiti. Nivelam bine cu dosul palmei apoi turnam compozitia cu branza. Nivelam bine cu ajutorul unei linguri . 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade  pana ce prajitura s-a rumenit usor la suprafata . 

Cand este coapta, scoatem prajitura si o lasam in tava sa se raceasca bine . 

Cu cat se va raci cu atit prajitura va da inapoi ...

Cand s-a racit bine o feliem dupa plac si servim. 

Dupa preferinta puteti presara zahar pudra dar prajitura este deja foarte dulce. 

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si pepite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti, mascarpone si caise