Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici

de Merisor in Prajituri, 9 Iul 2012 | 12522 vizualizari

 

O prajitura savuroasa si usoara! Eu nu am pudrat-o pentru ca nu obisnuiesc(mai putin zahar)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 500 g smantana
  • 300 g faina
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza proaspata
  • 4-5 linguri zahar+2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 3 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • Coaja si esenta de lamaie
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici:

Mod de preparare blat:


Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu putina sare, 7 linguri de zahar si praful de copt. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, smantana, faina. Se mixeaza bine si apoi se adauga albusurile amestecand usor. Se tapeteaza tava, se pune 2/3 din compozitie peste care se presara cateva stafide si se da la cuptor pentru 15 minute la 180º.


Intre timp se prepara umplutura: se amesteca branza cu zaharul, budinca de vanilie, coaja si esenta de lamaie, stafidele si la sfarsit se incorporeaza ouale.


Piersicile si banana se decojesc se taie in felii subtiri si se stropesc cu un sirop preparat din putin zahar apa si esenta.


Se scoate blatul din cuptor, se aseaza umplutura de branza deasupra si peste ea se aseaza feliile de piersici si banana si se pune restul de blat deasupra. Se mai da la cuptor pentru 30 de minute.


Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Merisor 1

10.07.2012, 21:49

e greu de trimis la Bacau pe caldura asta

MIUTA 1

14.07.2012, 21:21

Cred ca e tare buna

andreea_angelo 1

10.12.2012, 19:11

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Cosulete foietaj cu branza dulce vanilata si fructe