Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici

de merisor in Prajituri, 9 Iul 2012 | 10759 vizualizari

 

O prajitura savuroasa si usoara! Eu nu am pudrat-o pentru ca nu obisnuiesc(mai putin zahar)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 500 g smantana
  • 300 g faina
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza proaspata
  • 4-5 linguri zahar+2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 3 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • Coaja si esenta de lamaie
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici:

Mod de preparare blat:


Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu putina sare, 7 linguri de zahar si praful de copt. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, smantana, faina. Se mixeaza bine si apoi se adauga albusurile amestecand usor. Se tapeteaza tava, se pune 2/3 din compozitie peste care se presara cateva stafide si se da la cuptor pentru 15 minute la 180º.


Intre timp se prepara umplutura: se amesteca branza cu zaharul, budinca de vanilie, coaja si esenta de lamaie, stafidele si la sfarsit se incorporeaza ouale.


Piersicile si banana se decojesc se taie in felii subtiri si se stropesc cu un sirop preparat din putin zahar apa si esenta.


Se scoate blatul din cuptor, se aseaza umplutura de branza deasupra si peste ea se aseaza feliile de piersici si banana si se pune restul de blat deasupra. Se mai da la cuptor pentru 30 de minute.


Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

merisor 1

10.07.2012, 21:49

e greu de trimis la Bacau pe caldura asta

MIUTA 1

14.07.2012, 21:21

Cred ca e tare buna

andreea_angelo 1

10.12.2012, 19:11

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo (Dukan)