Prajitura cu Budinca de cocos si banane

de Diana_Constantin in Prajituri, 30 Mar 2013 | 4129 vizualizari

 

Este facuta dupa reteta prajiturii cu budinca de vanilie dar este imbunatatita si parca muuult mai buna:x. Pe aceasta am facut-o mai mare(adica in tava cuptorului 30x40 cm) de aceea cantitatile sunt acestea.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6oua
  • 3/4 cana zahar
  • 10 linguri de faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1.5 pachetel praf de copt
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • esenta de rom(dupa gust)
  • Crema:
  • 3 plicuri budinca de cocos(Dr.Oetker)
  • 9-10 linguri de zahar
  • 1200 ml lapte
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 8 linguri de zahar
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • esenta de rom(dupa gust)
  • Ornare:
  • 3 banane medii si nuca de cocos.
Portii: 45
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Budinca de cocos si banane:

Blat: Albusurile se separa de galbenus. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat spuma,adaugandu-se apoi zaharul treptat. Se mixeaza pana ce zaharul se decristalizeaza. Galbenusurile se freaca cu coaja de lamaie si esenta de rom apoi se adauga peste albusurile spuma. Cele 10 linguri de faina se amesteca cu praful de copt dupa care se incorporeaza in compozitie putin cate putin,amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn. La sfarsit se pune cacao in ploaie si se omogenizeaza. Compozitia se pune in tava in care am pus deja hartia de copt si se baga in cuptor pentru 30-40 de minute in functie de temperatura reglata.

Crema: Se pun intr.un castronel cele 3 plicuri de budinca,12 linguri de lapte si 9 linguri de zahar dupa care se amesteca pana devin omogene. Restul laptelui se pune la fiert. Cand a ajuns la fierbere se ia de pe foc si se adauga pasta obtinuta,dupa care se pune pentru un minut pe foc amestecandu-se continuu pana la ingrosare. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit. Siropul: Se pune apa la fiert apoi se adauga zaharul,coaia de lamaie si esenta. Se amesteca pana ce zaharul se topeste apoi se mai lasa 3-4 minute sa fiarba.Se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a fost scos din cuptor si racit se ia si se insiropeaza,se pune budinca si se orneaza pe toata suprafata cu bananele feliate apoi cu nuca de cocos. Dupa cum stim deja se pune la frigider 2-3 ore apoi se mananca cu pofta.

O puteti servi ca mine cu ciocolata calda sau cafea daca doriti.

Sa aveti pofta si scrieti-mi daca v-a placut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Budinca de cocos si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

diaconta 1

31.03.2013, 08:39

ce bine arata

diaconta 1

18.04.2013, 15:57

La multi ani cu bucurie si sanatate

Diana_Constantin 1

21.04.2013, 11:13

multumeesc:*

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si blat de frisca