Prajitura cu Budinca de cocos si banane

de Diana_Constantin in Prajituri, 30 Mar 2013 | 2160 vizualizari

 

Este facuta dupa reteta prajiturii cu budinca de vanilie dar este imbunatatita si parca muuult mai buna:x. Pe aceasta am facut-o mai mare(adica in tava cuptorului 30x40 cm) de aceea cantitatile sunt acestea.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6oua
  • 3/4 cana zahar
  • 10 linguri de faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1.5 pachetel praf de copt
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • esenta de rom(dupa gust)
  • Crema:
  • 3 plicuri budinca de cocos(Dr.Oetker)
  • 9-10 linguri de zahar
  • 1200 ml lapte
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 8 linguri de zahar
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • esenta de rom(dupa gust)
  • Ornare:
  • 3 banane medii si nuca de cocos.
Portii: 45
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Budinca de cocos si banane:

Blat: Albusurile se separa de galbenus. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat spuma,adaugandu-se apoi zaharul treptat. Se mixeaza pana ce zaharul se decristalizeaza. Galbenusurile se freaca cu coaja de lamaie si esenta de rom apoi se adauga peste albusurile spuma. Cele 10 linguri de faina se amesteca cu praful de copt dupa care se incorporeaza in compozitie putin cate putin,amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn. La sfarsit se pune cacao in ploaie si se omogenizeaza. Compozitia se pune in tava in care am pus deja hartia de copt si se baga in cuptor pentru 30-40 de minute in functie de temperatura reglata.


Crema: Se pun intr.un castronel cele 3 plicuri de budinca,12 linguri de lapte si 9 linguri de zahar dupa care se amesteca pana devin omogene. Restul laptelui se pune la fiert. Cand a ajuns la fierbere se ia de pe foc si se adauga pasta obtinuta,dupa care se pune pentru un minut pe foc amestecandu-se continuu pana la ingrosare. Se ia apoi de pe foc si se lasa la racit. Siropul: Se pune apa la fiert apoi se adauga zaharul,coaia de lamaie si esenta. Se amesteca pana ce zaharul se topeste apoi se mai lasa 3-4 minute sa fiarba.Se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a fost scos din cuptor si racit se ia si se insiropeaza,se pune budinca si se orneaza pe toata suprafata cu bananele feliate apoi cu nuca de cocos. Dupa cum stim deja se pune la frigider 2-3 ore apoi se mananca cu pofta.


O puteti servi ca mine cu ciocolata calda sau cafea daca doriti.


Sa aveti pofta si scrieti-mi daca v-a placut!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Budinca de cocos si banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (10)

diaconta 1

31.03.2013, 08:39

ce bine arata

diaconta 1

18.04.2013, 15:57

La multi ani cu bucurie si sanatate

Diana_Constantin 1

21.04.2013, 11:13

multumeesc:*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!