Prajitura cu cafea

de T I M E A in Prajituri, 29 Dec 2013 | 126456 vizualizari

 

De Craciun mi-am dorit o prajitura cu cafea insa nu vroiam cu crema de nes ci una cu multa cafea neagra. Si pentru ca aveam aceasta reteta a Paulei salvata la favorite http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-cafea-42057.html , m-am gandit sa o incerc. Am facut doar mici modificari si am adaugat si frisca lichida pentru a avea deasupra o crema mai spumoasa. A iesit o prajitura de nota 20 pe care o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cafea
  • 2 linguri rase cacao
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 1 lingura miere
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 ml cafea espresso
  • 250 gr unt 82% grasime (la temperatura camerei)
  • 200-250 gr fisca lichida indulcita
  • Pentru ornat
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea:

Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu un varf de sare si adaugam treptat zaharul alternand cu apa si mixand in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.  Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si mixam din nou. La final incorporam faina amestecata cu cacaoa si cafeaua, folosind o spatula si amestecand cu miscari usoare sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 25-30 minute (verificam cu o scobitoare daca blatul este copt) 

Crema

Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam doua linguri din cafeaua lichida si amestecam rapid. Punem amestecul de galbenusuri intr-un vas rezistent la caldura si adaugam restul de cafea amestecand din nou rapid. Punem vasul pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o budinca. ( La inceput o sa faca putina spuma dar nu va speriati, e ok, amestecati in continuare pana se ingroasa)

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Separat mixam untul moale pana devine cremos si adaugam treptat din crema de cafea mixand de fiacare data.

Asamblare

Taiem blatul in doua. Asezam prima foaie pe un blatou si o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop.

Ungem blatul cu trei sferturi din crema si asezam a doua foaie pe care o insiropam cu restul de sirop.

Mixam frisca pana se intareste si adaugam in ea crema lasata deoparte.

Ungem cu aceasta crema a doua foaie de blat si razuim peste ea ciocolata neagra.

Dam la frigider pana a doua zi dau minim 3 ore inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine: 25/35 cm

2

Pentru a taia prajitura felii, folositi un cutit taios trecut prin apa calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

laur1986 1

04.01.2017, 15:05

Oferta senzationala: bani la domiciliu. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:onlineproiect86@gmail.com

kytz 1

04.01.2017, 19:10

Geanina87 1

04.01.2017, 20:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA