Desert prajitura cu crema de cafea

de T I M E A in Prajituri, 29 Dec 2013 | 132332 vizualizari

 

De Craciun mi-am dorit o prajitura cu cafea insa nu vroiam cu crema de ness ci una cu multa cafea neagra. Si pentru ca aveam aceasta reteta a Paulei salvata la favorite http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-cafea-42057.html , m-am gandit sa o incerc. Am facut doar mici modificari si am adaugat si frisca lichida pentru a avea deasupra o crema mai spumoasa. A iesit o prajitura de nota 20 pe care o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cafea
  • 2 linguri rase cacao
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 1 lingura miere
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 ml cafea espresso
  • 250 gr unt 82% grasime (la temperatura camerei)
  • 200-250 gr fisca lichida indulcita
  • Pentru ornat
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de cafea:

Pregatim mai intai blatul. Mixam albusurile spuma cu un varf de sare si adaugam treptat zaharul alternand cu apa si mixand in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si mixam din nou. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si cafeaua, folosind o spatula si amestecand cu miscari usoare, ca sa nu se lase spuma.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 25-30 minute (verificam cu o scobitoare daca blatul este copt)


Pentru crema: Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam doua linguri din cafeaua lichida si amestecam rapid. Punem amestecul de galbenusuri intr-un vas rezistent la caldura si adaugam restul de cafea amestecand din nou rapid. Punem vasul pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o budinca. ( La inceput o sa faca putina spuma dar nu va speriati, e ok, amestecati in continuare pana se ingroasa). Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.


Separat mixam untul moale pana devine cremos si adaugam treptat din crema de cafea mixand de fiacare data.


Asamblare: Taiem blatul in doua. Asezam prima foaie pe un platou si o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop.


Ungem blatul cu trei sferturi din crema si asezam a doua foaie pe care o insiropam cu restul de sirop.


Mixam frisca pana se intareste si adaugam in ea crema lasata deoparte.


Ungem cu aceasta crema a doua foaie de blat si razuim peste ea ciocolata neagra.


Dam la frigider pana a doua zi dau minim 3 ore inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Tava folosita de mine: 25/35 cm

2

Pentru a taia prajitura felii, folositi un cutit bine ascutit trecut prin apa calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

laur1986 1

04.01.2017, 15:05

Oferta senzationala: bani la domiciliu. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:onlineproiect86@gmail.com

kytz 1

04.01.2017, 19:10

Geanina87 1

04.01.2017, 20:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema