Foetaj cu mere si nuca

de lia maria in Prajituri, 11 Apr 2010 | 5586 vizualizari

 

Ceva dulce, pufos si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 300g zahar tos
  • 100g stafide
  • 300g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 2 linguri gris (la nevoie)
  • ulei
  • 10g unt
  • un pachet foi fine de placinta
  • 1 albus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foetaj cu mere si nuca:

Se curata merele de coaja si seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o cratita, se pune untul la topit,  se adauga merele si le lasam cam 15’, la calit, amestecand din cand in cand, sa nu se arda.

Adaugam zaharul, stafidele si scortisoara, amestecam totul, mai lasam cam 10’ pe foc sa se topeasca zaharul (daca continutul este prea moale, adaugam 2 linguri de gris, si mai lasam 2-3’ sa se patrunda lichidul). Acest amestec il impartim in trei si-l lasam la racit pana pregatim restul:

Separat intr-un bol, batem putin, albusul de ou cu o furculita. Tapetam o tava cu hartie de copt si o ungem cu ulei.

Luam pachetul de foi, il impartim in trei. Foile intre ele le ungem cu ulei, deasupra presaram nuca macinata, punem cate o portie de mere, o intindem si rulam adunand usor capetii. Pe partea superioara, ungem rulada cu albus , o dam prin nuca macinata, dupa care o asezam cu partea inferioara , in tava de copt. Procedam  la fel si cu celelalte.

Se introduce tava in cuptorul incalzit, se lasa 5’ la foc mare, dupa care se da focul la mic, pentru inca 40’.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foetaj cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Teo 1

11.04.2010, 22:02

ce-mi place sa aud ca , o soacra gateste cu drag pt . trei nurori si sa tina seama si de preferintele fiecaruia !

nadina73 1

11.04.2010, 22:50

cred ca e grozava

liana_geicu 1

12.04.2010, 23:05

Si mie imi place foarte mult combinatia asta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie