Foetaj cu mere si nuca

de lia maria in Prajituri, 11 Apr 2010 | 3538 vizualizari

 

Ceva dulce, pufos si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 300g zahar tos
  • 100g stafide
  • 300g nuca macinata
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 2 linguri gris (la nevoie)
  • ulei
  • 10g unt
  • un pachet foi fine de placinta
  • 1 albus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foetaj cu mere si nuca:

Se curata merele de coaja si seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o cratita, se pune untul la topit, se adauga merele si le lasam cam 15’, la calit, amestecand din cand in cand, sa nu se arda.


Adaugam zaharul, stafidele si scortisoara, amestecam totul, mai lasam cam 10’ pe foc sa se topeasca zaharul (daca continutul este prea moale, adaugam 2 linguri de gris, si mai lasam 2-3’ sa se patrunda lichidul). Acest amestec il impartim in trei si-l lasam la racit pana pregatim restul:


Separat intr-un bol, batem putin, albusul de ou cu o furculita. Tapetam o tava cu hartie de copt si o ungem cu ulei.


Luam pachetul de foi, il impartim in trei. Foile intre ele le ungem cu ulei, deasupra presaram nuca macinata, punem cate o portie de mere, o intindem si rulam adunand usor capetii. Pe partea superioara, ungem rulada cu albus , o dam prin nuca macinata, dupa care o asezam cu partea inferioara , in tava de copt. Procedam la fel si cu celelalte.


Se introduce tava in cuptorul incalzit, se lasa 5’ la foc mare, dupa care se da focul la mic, pentru inca 40’.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foetaj cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Teo 1

11.04.2010, 22:02

ce-mi place sa aud ca , o soacra gateste cu drag pt . trei nurori si sa tina seama si de preferintele fiecaruia !

nadina73 1

11.04.2010, 22:50

cred ca e grozava

liana_geicu 1

12.04.2010, 23:05

Si mie imi place foarte mult combinatia asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu iaurt