ideea mi-a venit uitandu-ma la prajitura lui julie.
Frecam galbenusurile cu zaharul si untul, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de rom si cafeaua, mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia rezultata o punem intr-o tava tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit pt cca 5 min.
Intre timp scoatem samburii visinelor.
Scoatem tava din cuptor si punem visinile peste blatul rezultat si dam pt inca 5 minute la cuptor.
Intre timp pregatim bezeaua din cele 3 albusuri batute spuma cu cele 6 linguri de zahar.
Visinele trebuie sa intre putin in blat, dupa care punem si bezeaua si mai dam la cuptor pana cand bezeaua capata o culoare aurie.
Se lasa sa se raceasca si se taie cu un cutit inmuiat in apa rece.
Mie nu mi-a iesit foarte bine, pentru ca am pus bezeaua imediat dupa ce am pus visinele si nu au mai apucat sa intre in blat ( eu asa mi-o imaginasem, insa la gust e belea :)):)))
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro