Prajitura cu cafea, visine si bezea

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 26 Iun 2010 | 4269 vizualizari

 

ideea mi-a venit uitandu-ma la prajitura lui julie.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • 150 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 7-8 linguri de faina
  • 2 lingurite cafea
  • esenta de rom
  • visine
  • 3 albusuri pt bezea
  • 6 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea, visine si bezea:

Frecam galbenusurile cu zaharul si untul, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de rom si cafeaua, mixam pana se omogenizeaza compozitia.


Compozitia rezultata o punem intr-o tava tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit pt cca 5 min.


Intre timp scoatem samburii visinelor.


Scoatem tava din cuptor si punem visinile peste blatul rezultat si dam pt inca 5 minute la cuptor.


Intre timp pregatim bezeaua din cele 3 albusuri batute spuma cu cele 6 linguri de zahar.


Visinele trebuie sa intre putin in blat, dupa care punem si bezeaua si mai dam la cuptor pana cand bezeaua capata o culoare aurie.


Se lasa sa se raceasca si se taie cu un cutit inmuiat in apa rece.


Mie nu mi-a iesit foarte bine, pentru ca am pus bezeaua imediat dupa ce am pus visinele si nu au mai apucat sa intre in blat ( eu asa mi-o imaginasem, insa la gust e belea :)):)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea, visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Dana Cristea - pusikmea 1

27.06.2010, 08:04

nu mai sunt nadina, ca tocmai ce am papat o feliuta rece de la frigidre a fost delicioasa

ela 1

27.06.2010, 10:24

cu bezea.... buna....ce conteaza infatisarea daca la gust e buna?

Anastasia 1

29.11.2011, 14:15

YUMMY, YUMMMMYYY ce fain arata, colorata si aromata exact pe placul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Budapesta