Prajitura cu caise, visine si bezea

de mirela0911 in Prajituri, 21 Iul 2015 | 1374 vizualizari

 

O combinatie ideala pentru vremea de afara!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou + 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 11 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 11 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7 lg ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 lg plina de crema tip nutella
  • 1 lg lapte
  • 8 caise
  • 1/2 cana visine fara samburi
  • 4 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 1 lgt esenta de rom
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise, visine si bezea:

Se mixeaza oul si cele 4 galbenusuri impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se opresc din aceasta compozitie cca 4-5 lg, restul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.


Compozitia pastrata se omogenizeaza cu crema de ciocolata (Choco Nuss am avut eu) si 1 lg de lapte. Cu ajutorul unei linguri se toarna din loc in loc din aceasta compozitie. Se ia o furculita si se traseaza linii, dandu-i un aspect marmorat.


Caisele se spala si se rup in jumatati. Se aseaza din loc in loc cu partea interioara in sus. Se pun si visinele printre caise si se da la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute.


Albusurile se bat spuma cu tare cu un praf de sare si cele 6 lg zahar. La final se adauga esenta de rom si se mai mixeaza putin.


Cand au trecut cele 25-30 de minute, se scoate tava, se toarna spuma, se niveleaza si cu dosul lingurei se formeaza niste tepi. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute, se stinge focul si se mai lasa putin la cuptor.


Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se racoreasca, se da la frigider dupa care se serveste.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Visinele mele au fost slab alcoolizate, dar se pot pune si proaspete sau deloc.

2

Caisele se pot inlocui cu piersici, nectarine sau cu ce prefera fiecare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise, visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Catalina L 1

24.07.2015, 14:00

f buna

mirela0911 1

24.07.2015, 14:17

Va multumesc!

noiinbucatarie 1

18.04.2017, 13:17

Ce bine arata prajiturica asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si sos de ciocolata