Prajitura cu capsuni

de Alinutza80 in Prajituri, 16 Mai 2012 | 3551 vizualizari

 

Am cumparat de la piata o ladita de capsuni si pentru ca copii mei nu au ma vrut sa manance m-am gandit sa fac o prajitura, dar am avut prea multe capsuni asa ca am facut doua prajituri diferite. Au avut succes amandoua, nu a mai ramas nimic.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 250 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri gris
  • 1 pliculet praf de copt
  • 700 gr capsuni
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Se curata capsunile, se spala, se scurg bine si se presara 2 linguri de gris peste ele.

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu 100 gr de zahar si coaja de lamaie. Se adauga treptat uleiul si la urma laptele. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga restul de  zahar si romul si se bate bine pana se intaresc din nou.

Se pun galbenusurile peste albusuri si se amesteca cu telul, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza o cratita sau o tava cu hartie de copt, apoi se  toarna compozitia. Se aseza toate capsunile deasupra. Se da la cuptor la foc mic-mijlociu pana se rumeneste frumos.

Se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am pus cam multe capsuni si au cazut toate la fund, la reteta asta merg 500 g de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni