Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt

de luminita20_2006 in Prajituri, 27 Iul 2010 | 24199 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 5linguri ulei
  • 125 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 75 g zahar pudra
  • 300 gr capsunni Decor
  • capsuni
  • 2 plicuri gelatina pentru tort rosie
  • 4linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt:


Blat:Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma, apoi se aduaga zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul. Dupa aceea se pune alternand cate o lingura de ulei si faina. Se pune toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor incins 25-30 min. Se lasa blatul sa se raceasca apoi se taie in doua .


Crema: Pui gelatina la inmuiat. Capsunile se taie felii, frisca se bate spuma.Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarne peste frisca, iaurt , zahar pudra si capsuni. Se da la rece 5 min. Se aseaza crema intre cele doua blaturi.


Decor: Se pun capsunile taiate peste blat apoi se toarna gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj.Se da la rece 2-3 ore.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Laly 1

29.07.2010, 13:19

Mai ai un cubulet si pentru mine?

Bya Ralu 1

27.01.2013, 23:23

foarte buna

babi5 1

17.02.2013, 14:47

Buna,bunuta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coliva

de Rocsi 9

ieri la 19:11

Cotlete de porc la tava,reteta romaneasca veche

de Ksenya 5

ieri la 11:55

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

pe 01.03 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Eclere