Prajitura cu ,,carlionti"

de DIANA B in Dulciuri, 13 Noi 2011 | 4873 vizualizari

 

Eu am botezat-o asa ... este o praji de la Rocsi (ms Rocsi) , care-i de la Laura ...... si care se numeste RUDY ... ati inteles ? buuuuuuuuuuun .

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt moale
  • 400 g faina  
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 esenta rom
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt

CREMA       

  • 650 g branza de vaci      
  • 3 oua       
  • 250 g zahar       
  • 1 es vanilie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ,,carlionti":

Intr-un bol se incorporeaza galbenusul in untul lasat la temperatura camerei . Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cacaua , dupa care se adauga in bolul cu unt ; se adauga si esenta si se amesteca totul foarte bine . Se va obtine un aluat tare , care se va imparti in 1/2 , formandu-se doua bile , pe care le vom inveli in folie alimentara si la congelator cu el ptr 20-30 minute .

Ptr crema , se separa ouale , albusurile se bat bine c-un praf de sare , carora li se adauga galbenusurile , esenta si la urma branza . Se mixeaza totul bine , pana la obtinerea unei creme . Pregatim o tava 24/37 cu ulei si tapetam cu hartie de copt umezita . Scoatem o bila de aluat de la congelator si o facem ,,CARLIONTI" prin ochiurile mari ale razatorii , peste care asezam crema de branza si terminam de asamblat prajitura cu un alt strat de CARLIONTI , obtinuti din a doua bila de aluat . Se da la cuptorul preincalzit , la 180 g ptr 50 minute . Cand s-a scurs timpul de coacere , se lasa la racorit sub o folie de aluminiu . Se portioneaza si se imparte celor dragi ...si nu numai . Am pastrat ce-a rams la frigider , ptr a ramane frageda .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ,,carlionti"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

La Ancuta 1

15.11.2011, 22:37

am tot zis ca o incerc si eu. Frumoasa foc ti-a iesit

Bunica 1

19.11.2011, 14:36

ce frumos arata carliontata!

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

5802 puncte

mirela0911

3911 puncte

Rocsi

3310 puncte

 Adi

2700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cheesecake simplu
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy