Prajitura cu ,,carlionti"

de DIANA B in Dulciuri, 13 Noi 2011 | 4099 vizualizari

 

Eu am botezat-o asa ... este o praji de la Rocsi (ms Rocsi) , care-i de la Laura ...... si care se numeste RUDY ... ati inteles ? buuuuuuuuuuun .

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt moale
  • 400 g faina  
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 esenta rom
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt

CREMA       

  • 650 g branza de vaci      
  • 3 oua       
  • 250 g zahar       
  • 1 es vanilie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ,,carlionti":

Intr-un bol se incorporeaza galbenusul in untul lasat la temperatura camerei . Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si cacaua , dupa care se adauga in bolul cu unt ; se adauga si esenta si se amesteca totul foarte bine . Se va obtine un aluat tare , care se va imparti in 1/2 , formandu-se doua bile , pe care le vom inveli in folie alimentara si la congelator cu el ptr 20-30 minute .


Ptr crema , se separa ouale , albusurile se bat bine c-un praf de sare , carora li se adauga galbenusurile , esenta si la urma branza . Se mixeaza totul bine , pana la obtinerea unei creme . Pregatim o tava 24/37 cu ulei si tapetam cu hartie de copt umezita . Scoatem o bila de aluat de la congelator si o facem ,,CARLIONTI" prin ochiurile mari ale razatorii , peste care asezam crema de branza si terminam de asamblat prajitura cu un alt strat de CARLIONTI , obtinuti din a doua bila de aluat . Se da la cuptorul preincalzit , la 180 g ptr 50 minute . Cand s-a scurs timpul de coacere , se lasa la racorit sub o folie de aluminiu . Se portioneaza si se imparte celor dragi ...si nu numai . Am pastrat ce-a rams la frigider , ptr a ramane frageda .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ,,carlionti"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

mirela0911 1

15.11.2011, 22:24

trebuie sa incerc si eu carliontata asta

La Ancuta 1

15.11.2011, 22:37

am tot zis ca o incerc si eu. Frumoasa foc ti-a iesit

Bunica 1

19.11.2011, 14:36

ce frumos arata carliontata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy