Prajitura cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 2 Ian 2015 | 11516 vizualizari

 

Pentru Ela si cei 5 ani de bucataras.ro :x Nici eu n-am tort :))))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g unt topit
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • Crema:
  • 75 g cacao neagra
  • 75 g zahar
  • 15 g amidon
  • 4 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri smantana groasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blat:


Biscuitii rupti bucati se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Se adauga zaharul, cacaoa si untul topit. Se mixeaza din nou pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie firimicioasa. Se rastoarna intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru), se taseaza cu mana, apoi bine bine cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim umplutura.


Crema de ciocolata:


Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se albesc. Se adauga cacaoa si amidonul. Se amesteca bine. Compozitia se va intari, dar amestecand bine cu o lingura si turnand cate putin lapte vom obtine o compozitie ca o crema consistenta. Se pune vasul la bain- marie. Crema se va inmuia, apoi amestecand continuu se fierbe pana incepe sa se ingroase. Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul moale, esenta de vanilie si smantana.


Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana umplutura capata consistenta.


Se lasa la racit in forma, se scoate inelul detasabil si se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

in functie de preferintele voastre in materie de dulce, mai adaugati zahar, daca o sa considerati necesar. Din punctul meu de vedere este foarte buna asa, cu un gust intens de cacao, dar nu amara

2

ar fi trebuit sa pun 1.5-2 linguri smantana. Am gresit si-am pus 3, dar n-a fost o greseala care sa influenteze in vreun fel calitatea prajiturii

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Oana 1

05.01.2015, 14:27

Wow, ce bine arata!!!

MOKUSKA 1

05.01.2015, 16:41

ce sa iti mai dau???

mihaelar63 1

07.04.2015, 16:41

Dragoste mare din doua in doua retete cu cioco una este pentru Ela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti si ciocolata