Tarta cu zahar ars si prune uscate

de sasha in Prajituri, 30 Apr 2013 | 1067 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 125 g unt /margarina
  • 250 g faina
  • un galbenus
  • 100 ml Joya Soya

Crema zahar ars:

  • 1 L Joya Soya
  • 10 oua
  • 250 g zahar pentru crema
  • 150 g zahar brun pentru caramel
  • 2 esente vanilie
  • 200 g prune uscate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu zahar ars si prune uscate:

Pregatim aluatul cu toate ingredientele , se framanta bine si se  inveleste in folie de plastic,se da la frigider pentu 1h.

Intr-o oala cu apa fierbinte se pun prunele , iar cand s-au umflat se scot samburii si se scurg bine de apa.

Scoatem aluatul din frigider si se intinde cu sucitorul, formam foaie rotunda intr-o forma pentru tarta, intepam cu furculita si dam la cuptorul preincalzit la 180 degrade pentru 20 de minute. Intre timp ne ocupam de crema.

Intr-o oala inalta  punem zaharul brun si-l lasam sa se topeasca,cand s-a topit il luam de pe foc si cat zaharul este lichid il  distribuim pe peretii vasului si il lasam sa se raceasca 10 minute.  Intr-un bol mixam ouale  pana devine un amestec spumos,adaugam zaharul treptat si esenta, adaugam laptele treptat si amestecam continuu. Varsam tot continutul si prunele peste zaharul caramelizat  , coacem zaharul in bain marie,cand  incepe sa se inchege , preincalzim cuptorul la 160 de grade si coacem crema pentru 1h si 30 de min.

Cand este foarte legata  si rumenita se scoate , se varsa in forma de tarta se mai lasa la cuptor preincalzit 10 minute si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se presara deasupra scortisoara.  

Se serveste rece!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zahar ars si prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ianculubita 1

01.05.2013, 14:25

MonaMimi 1

01.05.2013, 14:58

Alina26 1

01.05.2013, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!