Prajitura cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 27 Ian 2016 | 1511 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana cacao
  • 2 cani apa(compot)
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Sirop de cacao
  • 100 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Crema de ciocolata
  • 150 g ciocolata
  • 150 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.


Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.


Intr-un vas adaugam faina, cacao, zaharul, praful de copt si amestecam bine.


Facem 3 adancituri in amestec si in fiecare adaugam, uleiul, otetul si esenta.


Amestecam adaugand treptat apa (eu am folosit compot de visine)


Compozitia o turnam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit cca 30 min. (sa treaca testul cu scobitoare.


Intre timp fierbem ingredientele pentru sirop pana ce se dizolva zaharul si lasam sa se raceasca


Cand scaotem tava de la cuptor o insiropam si o lasam sa se raceasca.


Se mixeaza crema de ciocolata si adaugam peste blat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

katty 1

29.01.2016, 08:11

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 22:11

alta reteta favorita!

Lau 1

22.11.2016, 14:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ricotta