Prajitura cu ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 12 Mar 2016 | 975 vizualizari

 

Ceva cu ce mai aveam prin zona crepusculara bucatarie.......uneori si eu ma uimesc ce gasesc pe acolo....:)))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 100 g ciocolata aerata
  • 70 g nuca prajita si macinata
  • 50 g nuca prajita si taiata grosier
  • 50 g margarina rama
  • 100 g faina
  • 5 linguri zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 250 g ciocolata Trilogia Schogetten
  • 200 ml frisca lichida
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Frisca
  • 450 g smantana dulce pentru frisca
  • 50 ml lapte dulce
  • 7 pliculete de zahar vanilat
  • 2 pliculete de ness
  • Decor
  • floricele de martipan
  • 1 banana
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam bana obtinem o bezea tare. Separat punem la topit ciocolata cu margarina, lasam 5 min sa se racoreasca si adaugam galbenusurile amestecand foarte repede. Transferam ciocolata cu galbenusuri intr-un castron si adaugam nuca macinata amestecata cu nuca taiata grosier, faina si praful de copt, amestecam bine. Apoi incorporam albusurile avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia in tava, dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.


Sirop: Apa cu zaharul le punem la fiert sa dea in clocot, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.


Crema : Ciocolata cu frisca lichida pe foc poana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem de pe foc lasam cca 20 min apoi bagam cratita la congelator cca 40 min. Apoi scoatem din congelator si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.


Frisca : Smantana dulce cu laptele si zaharul vanilat le mixam bine pana obtinem o frisca ferma. Impartim in doua frisca obtinuta, intr-o parte punem pliculete de ness.


Asamblare: Dupa ce blatul s-a racit bine il asezam pe o tava si-l insiropam bine, intindem crema de ciocolata, peste crema intindem un strat de frisca. Portionam prajitura, pe fiecare bucatica asezam o bucatica de banana. Frisca cu ness o punem intr-un posh si ornam fiecare bucata de prajitura. Ornam cu floricele de martipan.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

T I M E A 1

12.03.2016, 19:42

ce floricele frumoase!

RuxyRux 1

12.03.2016, 23:45

Ce-mi plac retetele tale!!!!

mihaelar63 1

15.03.2016, 07:17

Sunt irezistibile

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat