Prajitura cu ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 12 Mar 2016 | 850 vizualizari

 

Ceva cu ce mai aveam prin zona crepusculara bucatarie.......uneori si eu ma uimesc ce gasesc pe acolo....:)))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 100 g ciocolata aerata
  • 70 g nuca prajita si macinata
  • 50 g nuca prajita si taiata grosier
  • 50 g margarina rama
  • 100 g faina
  • 5 linguri zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 250 g ciocolata Trilogia Schogetten
  • 200 ml frisca lichida
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Frisca
  • 450 g smantana dulce pentru frisca
  • 50 ml lapte dulce
  • 7 pliculete de zahar vanilat
  • 2 pliculete de ness
  • Decor
  • floricele de martipan
  • 1 banana
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam bana obtinem o bezea tare. Separat punem la topit ciocolata cu margarina, lasam 5 min sa se racoreasca si adaugam galbenusurile amestecand foarte repede. Transferam ciocolata cu galbenusuri intr-un castron si adaugam nuca macinata amestecata cu nuca taiata grosier, faina si praful de copt, amestecam bine. Apoi incorporam albusurile avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia in tava, dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Sirop: Apa cu zaharul le punem la fiert sa dea in clocot, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

Crema : Ciocolata cu frisca lichida pe foc poana se topeste ciocolata, avem grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem de pe foc lasam cca 20 min apoi bagam cratita la congelator cca 40 min. Apoi scoatem din congelator si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.

Frisca : Smantana dulce cu laptele si zaharul vanilat le mixam bine pana obtinem o frisca ferma. Impartim in doua frisca obtinuta, intr-o parte punem pliculete de ness.

Asamblare: Dupa ce blatul s-a racit bine il asezam pe o tava si-l insiropam bine, intindem crema de ciocolata, peste crema intindem un strat de frisca. Portionam prajitura, pe fiecare bucatica asezam o bucatica de banana. Frisca cu ness o punem intr-un posh si ornam fiecare bucata de prajitura. Ornam cu floricele de martipan.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata-0
Prajitura cu ciocolata-1
Prajitura cu ciocolata-2
Prajitura cu ciocolata-3
Prajitura cu ciocolata-4
Prajitura cu ciocolata-5
Prajitura cu ciocolata-6
Prajitura cu ciocolata-7
Prajitura cu ciocolata-8
Prajitura cu ciocolata-9
Prajitura cu ciocolata-10
Prajitura cu ciocolata-11
Prajitura cu ciocolata-12
Prajitura cu ciocolata-13
Prajitura cu ciocolata-14
Prajitura cu ciocolata-15
Prajitura cu ciocolata-16
Prajitura cu ciocolata-17
Prajitura cu ciocolata-18
Prajitura cu ciocolata-19
Prajitura cu ciocolata-20
Prajitura cu ciocolata-21

COMENTARII (19)

T I M E A

T I M E A 1

12.03.2016, 19:42

ce floricele frumoase!

Rux

Rux 1

12.03.2016, 23:45

Ce-mi plac retetele tale!!!!

mihaelar63

mihaelar63 1

15.03.2016, 07:17

Sunt irezistibile

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!