Cozonaci pufosi de post

de Lavinia in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 2708 vizualizari

 

Au iesit deliciosi si extraordinar de moi si pufosi :)

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg faina
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa minerala calduta
  • 100 ml suc de portocale proaspat stors
  • 100 ml ulei
  • 50 g margarina topita
  • coaja de la 1 portocala
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 70 g margarina topita
  • 200 g nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • 120 g zahar
  • stafide inmuiate in rom(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci pufosi de post:

Intr-un vas incapator am amestecat 900 faina cu sarea.


Am amestecat sucul de portocale cu zaharul pana s-a topit cat de cat zaharul.


Am dizolvat drojdia cu 2 linguri de zahar(din cantitatea de zahar de mai sus) si apa minerala.


In mijlocul fainii am facut o adancitura,am adaugat apa minerala cu drojdia,coaja de citrice,sucul de portocale cu zaharul,zaharul vanilat si margarina topita amestecata cu jumatate din cantitatea de ulei.


Am inceput sa amestec usor pana am omogenizat toate ingredientele.


Am transferat aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si am framantat aluatul adaugand treptat si restul de ulei .(trebuie sa iasa un aluat moale dar care nu se lipeste de maini,eu l-am framantat cam 35-40 de minute)


Am pus aluatul la dospit pentru aprox 1 ora sau pana si-a dublat volumul.


Am framantat aluatul dospit cateva secunde pentru a elimina aerul din el apoi l-am impartit in 4 parti egale.


Am intins fiecare parte intr-un dreptungi mare de lungimea tavii .


Am amestecat nuca macinata cu zaharul si cacaua.


Cu ajutorul unei pensule am uns fiecare dreptungi cu margarina topita apoi am presarat amestecul de nuci .(am mai oprit 2 linguri pentru presarat deasupra )


Am rulat strans apoi am impletit bucatile doua cate doua. (astfel am obtinut 2 cozonacei frumosi)


Am pus cozonacii in tavile tapetate cu margarina si faina(sau hartie de copt)


Am uns cozonacii cu margarina topita si am presarat amestec de nuca macinata si i-am lasat sa dospeasca la loc caldut inca 45 de minute.


Am introdus cozonacii in cuptorul preincalzit pentru aprox. 1 ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci pufosi de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

04.04.2014, 19:39

Superi, superi, minunati

Lavinia 1

05.04.2014, 10:28

Multumesc,dragilor

gaby_gabytza 1

13.04.2014, 14:31

pufosi si buni e faina combinatia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post cu nuca si stafide