Prajitura cu ciocolata

de Catalina L in Dulciuri, 26 Feb 2017 | 544 vizualizari

 

O reteta din caietul de retete al mamei mele facuta de baiatul meu :) 
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/prajitura-cu-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

Utilizati ca masura un pahar de apa de 200 g :

  • 250 gr unt moale
  • 1 pahar si jumatate de faina
  • 1/2 pahar de lapte
  • 1 pahar si 1/4 de zahar (2 pahare in reteta originala)
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 4 oua
  • 50 g cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Intr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua.


Intr-o oala, puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand compozitia incepe sa dea in clocot, lasati sa fiarba 2 minute (nici mai mult, nici mai putin- este secretul acestei prajituri).


Luati de pe foc si puneti 15 linguri intr-un castronel, pentru a le utiliza la sfarsit.


Separati albusurile de galbenusuri.


Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.


In compozitia racita, puneti pe rand, galbenusurile, amestecand de fiecare data. Amestecati faina cu praful de copt si o incorporati in compozitia cu ciocolata.


La sfarsit, adaugati albusurile batute spuma.


Ungeti vasul pentru cuptor, varsati compozitia si puneti la cuptorul incalzit la 200°C.


Lasati timp de 30 minute. Verificati cu un cutit, trebuie sa iasa usor umed.


Scoateti din cuptor, amestecati compozitia retinuta in castronel si o puneti peste prajitura calda.


Lasati sa se raceasca cateva ore. Taiati-o in bucati si serviti.


Se pastreaza foarte bine 2-3 zile intr-o cutie din plastic.

 

TIPS-URI

1

Se pastreaza bine 2-3 zile intr-o cutie din plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Lau 1

27.02.2017, 17:18

kytz 1

27.02.2017, 19:03

Prezent !

Rocsi 1

27.02.2017, 19:03

Imi tai si eu un coltisor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu ciocolata