Prajitura cu ciocolata

de Catalina L in Dulciuri, 26 Feb 2017 | 2125 vizualizari

 

O reteta din caietul de retete al mamei mele facuta de baiatul meu :) 
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/prajitura-cu-ciocolata.html

 

INGREDIENTE

Utilizati ca masura un pahar de apa de 200 g :

  • 250 gr unt moale
  • 1 pahar si jumatate de faina
  • 1/2 pahar de lapte
  • 1 pahar si 1/4 de zahar (2 pahare in reteta originala)
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 4 oua
  • 50 g cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Intr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua.

Intr-o oala, puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand compozitia incepe sa dea in clocot, lasati sa fiarba 2 minute (nici mai mult, nici mai putin- este secretul acestei prajituri).

Luati de pe foc si puneti 15 linguri intr-un castronel, pentru a le utiliza la sfarsit.

Separati albusurile de galbenusuri.

Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.

In compozitia racita, puneti pe rand, galbenusurile, amestecand de fiecare data. Amestecati faina cu praful de copt si o incorporati in compozitia cu ciocolata.

La sfarsit, adaugati albusurile batute spuma.

Ungeti vasul pentru cuptor, varsati compozitia si puneti la cuptorul incalzit la 200°C.

Lasati timp de 30 minute. Verificati cu un cutit, trebuie sa iasa usor umed.

Scoateti din cuptor, amestecati compozitia retinuta in castronel si o puneti peste prajitura calda.

Lasati sa se raceasca cateva ore. Taiati-o in bucati si serviti.

Se pastreaza foarte bine 2-3 zile intr-o cutie din plastic.

TIPS-URI

1

Se pastreaza bine 2-3 zile intr-o cutie din plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alunella