Prajitura cu ciocolata, prune si aroma de scortisoara

de alilianaa in Dulciuri, 14 Feb 2016 | 2356 vizualizari

 

Este senzational de buna, aromata si zemoasa. Merita sa o incercati. 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 130 g ciocolata cu lapte ( eu am folosit figurine de ciocolata)+o tableta pentru a crea gratarul- glazura de ciocolata
  • 10 g praf de copt
  • 500 g prune ( eu am avut congelate)
  • o lingurita scortiosara
  • un plic zahar vanilat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, prune si aroma de scortisoara:

Topeste ciocolata pentru aluat, la baie de abur sau pe flacara mica impreuna cu 2 linguri de apa si lasa la racit. Pregateste prunele.


Pune ouale intregi intr-un bol si mixeaza impreuna cu sare si zaharul, pus in 2-3 etape, pana ce se face o crema si creste ca volum.


Adauga laptele si uleiul si mixeaza.


Cu un tel para sau lingura de lemn incorporeaza faina pusa lingura cu lingura, praful de copt si zaharul vanilat. Incorporeaza ciocolata pregatita la inceput ( daca s-a intarit prea rau, mai pune-o un minut la cald). Omogenizeaza bine.


Tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si toarna compozitia. Distribuie prunele, presara scortisoara in mod uniform si introdu tava in cuptorul preincalzit pentruu 30 minute. Poti face testul scobitorii.


Cand este gata, scoate tava din cuptor. Poti servi cat este cald. Eu recomand ca prajitura sa fie facuta de pe o zi pe alta, astfel devine si insiropata.


Gratarele de ciocolata: o ciocolata cu lapte pusa la baie de abur se topeste. Cand se mai raceste si are o consistenta mai groasa poti face aceste gratare sau... alte decoruri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, prune si aroma de scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Panacris 1

15.02.2016, 10:34

alilianaa 1

15.02.2016, 10:39

Anca, Cris

mihaelar63 1

16.02.2016, 14:46

Asa-mi place si mie cu textura umeda

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Omleta cu leurda
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nutella