Prajitura cu ciocolata si bezea

de La Ancuta in Prajituri, 30 Dec 2013 | 1526 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 130 g unt
  • 130 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 200 g ciocolata taiata bucatele
  • 3/4 pahar cu stafide
  • 3/4 pahar cu nuca taiata
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 130 g zahar
  • 100 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si bezea:

Pentru aluat mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine spumos.
Adaugam galbenusurile si mixam pana se omogenizeaza. La final incorporam faina cernuta.

Aluatul il intindem in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Nivelam aluatul cu dosul unei linguri.

Stafidele le punem la inmuiat in rom timp de 30 de minute apoi le scurgem bine. Peste aluat punem stafidele scurse iar apoi nuca taiata bucati. Deasupra presaram ciocolata taiata bucatele sau data pe razatoarea cu ochiuri mari.

Pentru bezeam mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma iar apoi adaugam zaharul si mixam putin. Bezeaua trebuie sa fie fluida, nu sa stea batz. Adaugam faina si omogenizam usor.

Intindem bezeaua peste umplutura. Dam tava la cuptor, la foc potrivit, timp de ~30 de minute.

Lasam sa se raceasca iar apoi portionam cu un cutit trecut prin apa calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata si bezea-0
Prajitura cu ciocolata si bezea-1
Prajitura cu ciocolata si bezea-2
Prajitura cu ciocolata si bezea-3
Prajitura cu ciocolata si bezea-4
Prajitura cu ciocolata si bezea-5

COMENTARII (19)

simona72

simona72 1

30.12.2013, 20:34

 Lavinia

Lavinia 1

30.12.2013, 20:58

super faina

La Ancuta

La Ancuta 1

31.12.2013, 10:02

Buna dimineata. Va multumesc mult. Ma bucur ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!