Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb

de Miha in Prajituri, 23 Sep 2010 | 7037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g fulgi de porumb
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia se ingroasa si devine ca o crema. Turnam uleiul putin cate putin, apoi iaurtul si esenta de vanilie. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.


Compozitia rezultata o turnam intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu in jur de 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.


Glazura:


Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Adaugam fulgii de porumb sfaramati cu mana si omogenizam. Lasam sa se raceasca apoi turnam peste prajitura racita. Dam la frigider pana se intareste glazura.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Miha 1

24.09.2010, 12:57

Ce insistenta esti nadina, nu scapa omul de tine. Tineam si eu o bucatica ascunsa pentru mine si na...acu tre sa o scot sa ti-o dau tie.

Miha 1

24.09.2010, 12:58

Gouda

Corinuta 1

25.09.2010, 23:15

super prajiturica!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

de RODIMUR 7

ieri la 20:49

Cubulete de curcan cu varza de Bruxelles si baby carrots

ieri la 20:06

Salata de conopida cu piept de pui si iaurt grecesc

ieri la 18:28

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Snitele din carne de porc, cu cartofi natur

de RODIMUR 7

ieri la 20:49

Cubulete de curcan cu varza de Bruxelles si baby carrots

ieri la 20:06

Salata de conopida cu piept de pui si iaurt grecesc

ieri la 18:28

RETETA RECOMANDATA
Kinder pingui