Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb

de Miha in Prajituri, 23 Sep 2010 | 8479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata alba
  • 50 g fulgi de porumb
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia se ingroasa si devine ca o crema. Turnam uleiul putin cate putin, apoi iaurtul si esenta de vanilie. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Compozitia rezultata o turnam intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu in jur de 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Adaugam fulgii de porumb sfaramati cu mana si omogenizam. Lasam sa se raceasca apoi turnam peste prajitura racita. Dam la frigider pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

Miha 1

24.09.2010, 12:57

Ce insistenta esti nadina, nu scapa omul de tine. Tineam si eu o bucatica ascunsa pentru mine si na...acu tre sa o scot sa ti-o dau tie.

Miha 1

24.09.2010, 12:58

Gouda

Corinuta 1

25.09.2010, 23:15

super prajiturica!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere