Prajitura OLE

de ela in Prajituri, 26 Dec 2010 | 10661 vizualizari

 

pentru ca mi-a placut foarte mult tortul krem a la krem si am vazut ca merge foarte bine si ca prajitura si se face si rapid am transformat tortul in prajitura,dar am facut alt blat si crema am pus doar un fel,voiam sa pun crema ole de capsuni,dar nu am mai gasit plicurile ce le cumparasem.In poza cu ingrediente apare glazura cu ciocolata,care m-a dezamagit total cand am turnat-o pe blat,asa ca am facut eu alta glazura,pe care am folosit-o si la tort

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 6oua,
  • 50ml ulei,
  • 1lingurita amidon alimentar,
  • 1lingurita praf de copt,
  • 1plic budinca de ciocolata,
  • 100gr faina,
  • 150gr zahar

CREMA:

  • 2plicuri crema Ole de vanilie de la dr.Oetker,
  • 400ml lapte,
  • 250gr frisca,

GLAZURA:

  • 100ml frisca lichida,
  • 200gr ciocolata menaj,
  • 25ml lichior de visine,
  • 50gr unt

DECOR:

  • 150gr frisca  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura OLE:

Separam galbenusul de albusuri la oua.Batem galbenusurile cu uleiul.


Faina o amestecam cu praful de budinca de ciocolata,amidonul si praful de copt.


Mixam albusurile cu un praf de sare,apoi incorporam zaharul,treptat.Adaugam faina si galbenusuri in albusurile batute


Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si tapetam cu faina si rasturnam compozitia pentru blat.Dam la cuptorul preincalzit 35minute,aproximativ,pana este copt blatul.Scoatem si lasam sa se raceasca.


Pregatim crema:Frisca,laptele si praful de crema le mixam pana se intaresc.Turnam crema peste blatul racit bine si nivelam.


Pregatim glazura:Incalzim frisca,adaugam untul si ciocolata iar la sfarsit punem lichiorul.Lasam sa se raceasca putin si turnam deasupra cremei;nivelam cu un cutit.


Lasam la frigider cateva ore,apoi taiem cu un cutit trecut prin apa rece si decoram cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura OLE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mena29 1

04.01.2011, 23:11

am revenit ca mai vreau

ela 1

05.01.2011, 00:31

Mihaelaaaa....

scortisoara 1

02.03.2013, 12:04

ce bine arata! vreau si eu o feliuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura RAFAELO ®Laura S.