Prajitura cu ciocolata si lichior

de mikidaniro in Prajituri, 24 Feb 2012 | 6028 vizualizari

 

Inspirata de RuxyRux,am facut aceasta prajiturica,dar i-am adus mici modificari.Ruxy e tare delicioasa!Multumesc pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 110 g unt
  • 120g ciocolata cu 70% cacao
  • 150g zahar
  • 3 albusuri
  • 50 ml lichior de cirese sau visinata
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si lichior:

Pasul 1:Punem untul cu ciocolata intr-un vas la foc mic si le topim,apoi le lasam sa se raceasca.

Pasul 2:Punem 100g de zahar cu lichiorul in alt vas la foc mic si lasam pana se topeste zaharul.

Pasul 3:Mixam albusurile cu 50g de zahar si un praf de sare pana se intaresc.

Siropul caldut il adaugam treptat in albusuri,mixam si dupa ce am terminat de pus tot siropul inca 2-3 minute pana devine albusul iar tare.Adaugam si untul cu ciocolata racite,dar amestecam usor cu un tel sau o spatula,nu cu mixerul pt ca riscati sa se lase albusul.Dupa ce am omogenizat bine punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(20X30),pe care o punem in alta tava mai mare cu apa(eu am pus in cea de la cuptor) cat sa ajunga pana la jumatatea primului vas pentru a o coace la bain marie.Punem totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 de min.

Dupa ce s-a racit foarte bine(preferabil lasati-o pana a doua zi,pt ca se poate taia mai bine) intoarceti prajitura, scoateti hartia de copt si adaugati frisca mixata bine in prealabil. Mai punem cca 30 de min. in frigider si e gata pentru servit.Eu am taiat-o in bucati micute si apoi am ornat-o cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si lichior" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

24.02.2012, 23:09

Care Ruxi? Ruxy...eu? daca da ce praji e? oricum indiferent a cui a fost ideea arata grozav si mi-ai facut o mare mare pofta!

mikidaniro 1

25.02.2012, 08:52

a ta este,Ruxi,e praji nr 500),nu seamana la aspect nici pe departe,iar cantitatile sunt mai mici,de-asta n-ai recunoscut-o

mena29 1

25.02.2012, 17:21

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si gem de afine