Prajitura cu ciocolata si nuca

de corina241 in Prajituri, 5 Ian 2011 | 2602 vizualizari

 

Scuze pentru decor;),dar este facut cu ''ajutorul'' Alexandrei....;)si cum nimic nu le putem refuza copiilor nostri,prajitura a iesit ASA!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1 :
  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 200g zahar
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 150g nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • 1/2 esenta de rom
  • Crema de ciocolata:
  • 200ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata menaj
  • esenta de rom
  • 1 cub de unt
  • Glazura:
  • 200g ciocolata menaj
  • 150ml lapte
  • 1/2 cubulet de unt
  • Sirop:
  • 200ml apa
  • esenta d erom
  • 1 lingura de zahar

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca:

Blatul 1:Albusurile le separam de galbenusuri si le mixam pana se intaresc.Apoi adaugam zaharul continuand sa mixam pana se topesc toate cristalele si adaugam esenta de rom.


Galbenusurile le amestecam cu uleiul,turnandu-le apoi peste bezeaua obtinuta.La sfarsit incorporam faina,cacooa si praful de copt.


Tapetam cu hartie de copt o tava,punem compozitia de blat si dam la cuptor pana trece testul scobitorii.


Dupa ce s-a racit taiem blatul in 2.


Blatul de nuca:Procedam ca si la blatul de mai sus ,adaugand nuca la sfarsit.Acest blat este subtire si nu se taie,pastrandu-se intreg.


Crema de ciocolata: Intr-un vas punem frisca lichida,apoi ciocolata rupta in bucati si lasam sa se topeasca la foc mic.La sfarsit adaugam untul si dam la rece ,supa cre se adauga esenta de rom.


Siropul:Apa, zaharul si esenta se pun la foc mic lasand sa dea un clocot.


Glazura:


Ciocolata se pune in lapte intr-un vas pe flacara,asteptam sa se topeasca amestecand continuu,la sfarsit punem untul si amestecam bine.


Asamblare:


Blatul 1 se aseaza pe un platou,il insiropam,punem o parte din crema,apoi blatul de nuca,insiropat si el.Urmeaza cealalta jumatate din cantitatea de crema,iar ultima foaie de blat va fi cel de cacao.Punem glazura deasupra si decoram cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

corina241 1

05.01.2011, 23:26

ina

corina241 1

05.01.2011, 23:27

kamy ,aceeasi Marie,cu alta palarie

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:46

foarte buna prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata "Mars"