Prajitura cu ciocolata si nuca

de corina241 in Prajituri, 5 Ian 2011 | 5041 vizualizari

 

Scuze pentru decor;),dar este facut cu ''ajutorul'' Alexandrei....;)si cum nimic nu le putem refuza copiilor nostri,prajitura a iesit ASA!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1 :
  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 200g zahar
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 150g nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • 1/2 esenta de rom
  • Crema de ciocolata:
  • 200ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata menaj
  • esenta de rom
  • 1 cub de unt
  • Glazura:
  • 200g ciocolata menaj
  • 150ml lapte
  • 1/2 cubulet de unt
  • Sirop:
  • 200ml apa
  • esenta d erom
  • 1 lingura de zahar

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si nuca:

Blatul 1:Albusurile le separam de galbenusuri si le mixam pana se intaresc.Apoi adaugam zaharul continuand sa mixam pana se topesc toate cristalele si adaugam esenta de rom.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul,turnandu-le apoi peste bezeaua obtinuta.La sfarsit incorporam faina,cacooa si praful de copt.

Tapetam cu hartie de copt o tava,punem compozitia de blat si dam la cuptor pana trece testul scobitorii.

Dupa ce s-a racit taiem blatul in 2.

Blatul de nuca:Procedam ca si la blatul de mai sus ,adaugand nuca la sfarsit.Acest blat este subtire si nu se taie,pastrandu-se intreg.

Crema de ciocolata: Intr-un vas punem frisca lichida,apoi ciocolata rupta in bucati si lasam sa se topeasca la foc mic.La sfarsit adaugam untul si dam la rece ,supa cre se adauga esenta de rom.

Siropul:Apa, zaharul si esenta se pun la foc mic lasand sa dea un clocot.

Glazura:

Ciocolata se pune in lapte intr-un vas pe flacara,asteptam sa se topeasca amestecand continuu,la sfarsit punem untul si amestecam bine.

Asamblare:

Blatul 1 se aseaza pe un platou,il insiropam,punem o parte din crema,apoi blatul de nuca,insiropat si el.Urmeaza cealalta jumatate din cantitatea de crema,iar ultima foaie de blat va fi cel de cacao.Punem glazura deasupra si decoram cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta