Prajitura cu ciocolata si struguri

de papabundetot in Prajituri, 17 Aug 2014 | 1903 vizualizari

 

Astazi m-am trezit cu pofte :) as fi mancat o prajitura cu muuuulta ciocolata,cu un blat pufos si usor…ceva bun ce nu am mai mancat pana acum,asa ca mi-am pus neuronul la treaba si am creat acesta reteta,buna,usoara si gustoasa de prajitura cu ciocolata si struguri.Pentru blat m-a inspirat reteta postata de Merysor de dimineata,o prajitura venetiana sau ceva de genul asta :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri fulgi de cocos
  • 7 linguri faina
  • esenta vanilie
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri cacao
  • 200+ 400 ml frisca lichida
  • gelatina
  • 150 gr ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si struguri:

Blatul:Am separat galbenusurile de albus,si am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana cand zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi esenta,fulgii de cocos,am mai mixat un pic,am adaugat si faina si am amestecat usor cu o spatula de jos insus pentru a incorpora totul foarte bine.Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor la foc potrivit pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Crema:Galbenusurile le-am amestecat cu 4 linguri de zahar,pana cand zaharul s-a topit,apoi le-am pus la aburi si am continuat sa amestec.Ciocolata am taiat-o bucatele mici si am adaugat-o peste galbenusuri impreuna cu cacao,am amestecat aproximativ 10-15 minute.

Gelatina (praf) am pus-o intr-o craticioara,am turnat peste ea 200 ml frisca lichida rece,am amestecat bine si apoi am pus-o la foc,fara a o fierbe,doar pana cand s-a incalzit putin frisca si gelatina s-a topit,apoi am turnat acesta compozitie peste galbenusurile cu ciocolata aflate inca la aburi.Am amestecat bine,am adaugat 2 linguri de unt si apoi am dat crema sa se raceasca putin.Restul de 400 ml frisca lichida am batut-o bine,am adaugat peste ea ciocolata racita si am mai mixat putin,apoi am adaugat-o peste blatul racit,deasupra am pus jumatati de boabe de struguri si cativa fulgi de cocos si am dat prajitura la frigider pentru o ora.

Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ciocolata si struguri-0
Prajitura cu ciocolata si struguri-1
Prajitura cu ciocolata si struguri-2
Prajitura cu ciocolata si struguri-3
Prajitura cu ciocolata si struguri-4
Prajitura cu ciocolata si struguri-5
Prajitura cu ciocolata si struguri-6
Prajitura cu ciocolata si struguri-7
Prajitura cu ciocolata si struguri-8

COMENTARII (14)

Rocsi

Rocsi 1

18.08.2014, 11:35

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

18.08.2014, 15:30

o feliuta si pentru mine

Raluca57

Raluca57 1

20.08.2014, 12:07

Am facut-o, dar deasupra am pus fructe de padure pe jumatate de suprafata, si alune pe cealalta jumatate, caci nu aveam struguri. O bunatate!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!